Hajnalka
-1 °C
15 °C

Leégett egy raktárcsarnok Borsodban

2006.02.14. 10:56
Jószerivel teljesen megsemmisült egy ezer négyzetméter alapterületű raktárcsarnok és árukészlete abban a tűzben, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszántón történt kedd kora hajnalban.

Kigyulladt egy párnákat gyártó kézműipari cég alumínium tetőszerkezetű csarnoka, a tetőzet a hő hatására beomlott, a raktárban tárolt termék és két targonca megsemmisült, tájékoztatta az MTI-t a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

Az éjjel fél egykor keletkezett tüzet öt órára sikerült teljesen eloltani az encsi, a szerencsi és a miskolci tűzoltóknak, az utómunkák még a reggeli órákban is tartanak majd.

A helyszínen volt egy vegyi felderítő csapat is, méréseik azonban nem mutatták ki, hogy veszélyes anyag került volna a levegőbe, mondta Rétközi Ferenc ezredes. A tűz keletkezésének okát vizsgálják, a kár 100-150 millió forintra tehető.

Raktártüzek országszerte

Az elmúlt fél évben több hasonló nagyobb raktártűz is volt az országban. 2005. december 29-én Fejér megyében, a dégi fatelepen leégett egy 50 méter hosszú fűrészárúval megrakott épület. Egy héttel korábban egy száz méter hosszú raktárépület tetőszerkezete gyulladt ki a főváros IX. kerületében.

November elején teljes egészében leégett egy terménnyel teli takarmánytároló a Somogy megyei Nagykorpádon, a kár több tízmillió forintra rúgott. Augusztus elején tz volt a Délhús Rt. egyik pécsi raktárában, ahol raklapokon tárolt, fóliázott, valószínűleg csomagoláshoz használt hullámpapírok gyulladtak meg.

Július 22-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábonyban pusztított tűz, az egykori Észak-magyarországi Vegyi Művek ipartelep papírt és műanyagot tároló raktárában. Szintén Sajóbábonyban tombolt július elején tűz, kiégett az Eurofoam Kft. betonfödémes raktárépülete, amelyben 35-40 tonna habszivacsot tároltak. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár elérte 140 millió forintot.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.