Pandora, Gabriella
7 °C
14 °C

Magyarországon keresik a szlovák maffiavezért?

2002.03.20. 07:11
Rendőrségi információk szerint Ludovit Sator, azaz Sátor Lajos gyilkoltatott Dunaszerdahelyen és a budapesti Aranykéz utcában, de az Országos Rendőr-főkapitányság egyelőre nem tűz ki vérdíjat a szlovák maffiavezérre.
A szlovák rendőrség szerint Sátor legalább 21, maximum 40 gyilkosságért felelős: többek között az ő megrendelésére robbantottak az Aranykéz utcában, és mészároltak a dunaszerdahelyi Fontana bárban. Sátort 1990 óta háromszor vélték látni Magyarországon - írja a Blikk.

1998. június 4-én Sátor állítólagos alvezére, Jozef Rohas és három társa - a Meciar-kommandó - robbantotta fel az Aranykéz utcában Boros Tamást és három ártatlan járókelőt. Rohasék a szlovák titkosszolgálattól, a SIS-től kapott útlevelekkel érkeztek Budapestre. Sátor Lajos a szlovák rendőrség szerint maga is jó kapcsolatokat ápolt a Meciar-féle SIS-szel.

1999. március 25-én a dunaszerdahelyi Fontana bárban Sátor utasítására két orosz bérgyilkos 200 Kalasnyikov-lövéssel kivégezte Pápay Tibort és kilenc emberét. A Pápay-klán vélhetően Sátor üzleti ellenfele volt. 2001-ig a napilap szerint legalább negyvenen vesztették életüket Magyarországon és Szlovákiában a Sátor kontra Pápay bandaharcban. Maga Sátor legalább 21 gyilkosságért felel személyesen. Az egyik ellenfelét például Dunaszerdahely főterén fényes nappal ölte meg úgy, hogy leütötte, majd dzsipjével többször is áthajtott rajta.

címlapon
Kívánok!
címlapon
Kelet-európai sors, fehéren-feketén