Judit
-2 °C
8 °C

Emberölési kísérlettel is vádolják Stecurát

2003.05.28. 07:41
Kapcsolódó cikkek (1)
Emberölés kísérletéért is vádat emelnek Leonid Stecura, egy Magyarországon a kilencvenes években tevékenykedő ukrán bűnszervezet vezetője ellen. Hat évvel ezelőtt tizenhét késszúrással akartak megölni egy férfit Kőbányán, aki a támadást túlélte, így tanúskodhat Stecura, a feltételezett felbujtó ellen - írja a szerdai Népszabadság.
Az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága felbujtóként elkövetett emberölés kísérletéért és zsarolásért vádemelést javasol Leonid Stecura ellen, akinek ügyvédje a Népszabadságnak elmondta: nincsenek közvetlen bizonyítékok védence ellen, az ukrán férfi nem is tartózkodott Magyarországon, amikor állítólag az ő utasítására megkíséreltek megölni egy csecsen férfit. A rendőrség azonban, többek között Stecura mobiltelefonjának híváslistájával, bizonyítani tudja, hogy a kérdéses időben a gyanúsított Magyarországon volt, és azt is, hogy ő adta ki az ölési parancsot.

Az eset 1997. május 9-ről 10-re virradó éjszaka történt, amikor a vádirat szerint Stecura megbízottjai egy szórakozóhelyről elhurcoltak és megkínoztak egy csecsen férfit, akit a X. kerületbe vitték és 17 késszúrást ejtettek rajta. Másnap egy környékbeli felfedezte a kivérzett, még élő férfit, és értesítette a rendőrséget. Közben egy ásóval a helyszínre ért egy ukrán férfi, akinek a "halott" elföldelése lett volna a feladata. A rendőrök elfogták, akkor azonban nem vallott - derül ki a Népszabadságból.

A nyomozást az ORFK emberei 2001-ben újraindították, mivel információik szerint az ügy összefüggésbe hozhatók Stecurával és az általa irányított ukrán bűnszervezettel. Stecurát 2001. október elsején kommandósok fogták el egy Ukrajna felé tartó vonaton.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.