Mária
-6 °C
-2 °C

Öt halott a magyar kamion svédországi balesetében

2004.10.20. 10:15
Kapcsolódó cikkek (1)
Két csecsemő és három felnőtt vesztette életét egy részeg magyar kamionos okozta balesetben Svédországban. A teherautó az autópálya rossz oldalán haladt, és nagy sebességgel csapódott egy négytagú család kocsijába. A roncsokba egy második személygépkocsi is beleszállt. A magyar kamionos sértetlenül élte túl a balesetet.
Három felnőt és két csecsemő vesztette életét egy keddi svédországi közúti balesetben. A tragédia az E-65-ös autópályán következett be, amikor egy a szembesávba áthajtó magyar kamion nekicsapódott egy család autójának. A roncsokba egy harmadik autó is beleszaladt. A balesetben a négytagú család és a másik személyautót vezető nő életét vesztette, a magyar kamionos sértetlen maradt, írja az Expressen című svéd napilap.

Az ütközés után a család autója teljesen kiégett. Bár a tűzoltók megpróbálták eloltani a lángokat, a két szülőt és csecsemőkorú gyermekeiket már nem sikerült megmenteni.

A baleset nem sokkal este hét után történt, Skabersjö és Oxie között, Ore városától délkeletre. A második személyautó vezetője megpróbálta elkerülni a balesetet, de manővere közben felborult. A tüzet feltehetően az ő autója okozta.

Lennart Hornemark rendőrségi szóvivő szerint a sofőr bevallotta, hogy alkoholt fogyasztott és menet közben "elhomályosult a tudata".

Az őrizetbe vett férfit gondatlan vezetéssel és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. Ha bűnösnek találják, maximálisan négy év szabadságvesztésre ítélhetik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!