Judit
-2 °C
8 °C

Százötven halott a kínai áradásokban

2006.07.17. 09:01
Földcsuszamlásokat és hatalmas árvizet okozott Kínában a Bilis tájfun. Az ítéletidőt követő áradásokban legalább 150-en vesztették életüket. A víz ezreket zárt körbe, mentésüket még napokig szakadó eső nehezítheti.

Árvizeket okozott a Bilis trópusi vihar Kína partvidékén. A hatalmas esőzések földcsuszamlásokat okoztak, az áradásokban hétfő reggelig legalább 150-en vesztették életüket, jelentette a BBC.

A jelentések szerint a víz ezreket zárt körül, a mentőalakulatok megfeszített tempóban dolgoznak. Munkájukat nehezíti, hogy az előrejelzések szerint még napokig tartani fog az esőzés.

A legsúlyosabb károkat Hunan tartományból jelentették, itt a China Daily napilap jelentése szerint legalább 78-an vesztették életüket. Házak ezreit mosta el az ár.


Tekintse meg képeinket!

Kuantung (Guangdong) tartományban a becslések szerint 33-an vesztették életüket. Itt az áragászok átvágták a Peking (Beijing)-Kuangcsou (Guanzhou) vasútvonalat. Ötezren ragadtak a veszteglő szerelvényeken.

A közeli Löcsangban (Lechang) a háromméteres vízszint miatt evakuálni kellett egy börtön 1600 foglyát. Fucsian (Fujian) tartományban tíz emberéletet követeltek a sárlavinák.

Az áradásokat okozó Bilis tájfun a Fülöp-szigetek és Tajvan érintésével érkezett Kínába. Bár már trópusi viharrá szelidült, a meteorológusok szerint a következő napokban még rengeteg csapadékot hozhat.

Kínában júniusban 349 emberéletet követelt az időjárás. A meteorológusok szerint idén még számos nagy vihar várható, a Csendes-óceán áramlatainak melegedése sűrű hurrikánszezont ígér.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.