Mária
-6 °C
-2 °C

Nyugdíjasokat vert át az uniós csaló

2004.04.28. 14:42
Több Pest megyei nyugdíjassal is elhitette egy csaló, hogy a csatlakozás örömére a kormány tízezer forint rendkívüli nyugdíjat folyósít. A hamis igazolvánnyal felszerelkezett szálhámos hamis húszezressel fizetett, a visszajárót igazi pénzben kapta.
Az uniós csatlakozást használta ki egy csaló a Pest megyei Kemencén. A csaló hamis húszezreseket és fényképes igazolványt készített magának, mely szerint ő a nyugdíjfolyosító intézet munkatársa.

Három faluban folyósított

A hamis igazolvánnyal felszerelkezve több Pest megyei nyugdíjast is felkereset, mondván a magyar állam az uniós csatlakozás alkalmából minden nyugdíjasnak tízezer forintot ad. Ám mivel nála csak húszezres volt, visszakért a pénzből. A megtévesztett öregek rendre megadták a visszajárót.

Rövid időn belül azonban két sértett családja is felismerte a hamis pénzt, így a csalót még a faluban megfogták, és átadták a váci rendőröknek. Mint kiderült, az elkövető, aki kihallgatásakor részletes beismerő vallomást tett, hétfőn Tarnaszentmiklós és Hevesvezekeny területén is folyósította a hamis húszezreseket.

Keresik a károsultakat

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és lefoglalták a számítógépét, illetve a nála talált hamis bankjegyeket is. Vele szemben pénzhamisítás és több rendbeli csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Váci Rendőrkapitányságon, ahol várják az esetleges további sértettek jelentkezését is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.