Auguszta
5 °C
22 °C

Prémiumért gyújtogatott a tűzoltó

2006.08.11. 15:06
Letartóztattak egy önkéntes tűzoltót Spanyolországban, akit azzal gyanúsítanak, hogy a július végén többször is ő gyújtotta fel a növényzetet Galiciában. Az önkéntes tűzoltók fizetése attól függ, hány tűzoltásban vesznek részt.

Szándékos gyújtogatás miatt letartóztattak egy önkéntes tűzoltót Spanyolországban. A férfit azzal gyanúsítják, hogy a múlt hónap végén több alkalommal is ő lobbantotta lángra a növényzetet az ország északnyugati csücskében, Galiciában - közölték a spanyol hatóságok.

A 31 éves férfi a gyanú szerint három tűzesetet idézett elő Malpica település körzetében, de a hatóságok vizsgálják, hogy másutt is gyújtogatott-e. Az önkéntes tűzoltó javadalmazása attól függ, hány tűzoltásban vett részt.

Augusztusban 20 főt tartóztattak le gyújtogatás gyanújával Galiciában. Az erdőkben gazdag autonóm körzetben idén eddig több mint százszor lobbant lángra a növényzet.

A tűz 10 ezer hektárnyi területet perzselt föl, s három emberéletet is követelt. A spanyolországi viszonyok között hűvösnek számító éghajlatáról és zöld tájairól ismert vidék kempingjeiből több ezer turistát kellett kiköltöztetni a tüzek miatt.

Hétezer tűzoltó küzdött a lángokkal pénteken Spanyolországban, munkájukat repülőgépek is segítik. A spanyol kormány bevetette a hadsereget is a tűz oltására.

A szomszédos Portugáliában ezzel egyidőben tucatnyi helyen kellett erdő- és bozóttüzeket oltani, a polgári védelem által közölt adatok szerint összesen 900 tűzoltót vetettek be.Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.