Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Nyolc halott a bejrúti egyetemi lövöldözésben

2002.07.31. 11:05
Nyolc embert ölt meg egy ámokfutó a bejrúti egyetemen. A férfi hárommilió forinttal tartozott munkahelyének, ezért kezdett kalasnyikovával lövöldözni.
Nyolc embert megölt egy férfi a bejrúti egyetem kampuszán, mielőtt a rendőrök letartóztatták volna - jelentette az AP helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva. Ahmed Mansour előbb a levegőbe lőtt, aztán az egyetem oktatóit támogató alapítvány épületében tartózkodókra kezdett lövöldözni - nyilatkozta egy rendőrtiszt az AP-nek.

Mansour a tanári kompenzációs alap munkatársa volt, aki azért kezdett lövöldözni, mert nem tudta visszafizetni 12 ezer dolláros - hárommillió forintos - tartozását munkahelyének - közölte Abdel Rahim Mrad oktatási miniszter. A férfi tíz éve dolgozott az alapnak.

A BBC információi szerint a férfi reggel egy kalasnyikovval a táskájában érkezett munkahelyére, ezzel tört utat magának az alap irodáin keresztül. Libanonban 1973-1990 között polgárháború zajlott, melynek lezárása után az erőszak tovább folytatódott azokon a területeken, melyeket Izrael 1982-ben megszállt. Az izraeli hadsereg 2000-ben vonult ki a dél-libanoni biztonsági övezetből.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.