Több balesetet okoztak a biciklisek

2016.03.17. 23:03
4 hozzászólás

2010 és 2014 között 18 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma - derült ki abból az elemzésből, amit Dr. habil Lakatos István PhD., a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar tanszékvezetője mutatott be egy sajtótájékoztatón - írja a Police.hu.

A prezentációból kiderül az is, hogy leginkább a nagyobb városokban, például Nyíregyházán, Gyulán, Győrben, Székesfehérváron, Kecskeméten és Budapesten gyakoribbak az olyan biciklis balesetek, amiknek súlyos sérülés a vége.

forrás: Dr. habil Lakatos István PhD., a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar tanszékvezetőjének előáadása
forrás: Dr. habil Lakatos István PhD., a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar tanszékvezetőjének előáadása

Az adatokból az is kiderül, hogy 2014-ben 2010-hez képest több balesetet okoztak biciklisek, viszont kevesebbet okoztak ittasan. Mindez amúgy bravúrnak is tekinthető, hiszen Budapesten például húsz év alatt megtízszereződött a biciklis forgalom, így arányaiban valószínűleg kevesebb balesetet okoznak a biciklisek (bár erről az előadásban nem volt szó). Azt viszont lehet tudni, hogy az összes ittas baleseten belül a biciklisek által okozott balesetek aránya 25,4 százalékról 28,48 százalékra nőtt 2010-ről 2014-re.

 

A halálos biciklis balesetek száma is nőtt, bár 2013 és 2011 között rendre kevesebb volt az ilyen baleset, mint 2010-ben. 

 

Miközben összességében is kevesebb a halálos kimenetelű közúti baleset, a gyalogosok is nagyobb biztonságban voltak 2014-ben 2010-hez képest a számok alapján. További ábrákért és számokért kattintson ide.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!