Friss kommentek

Négy magyarból három az uniós szegénységi küszöb alatt él

július 27., 17:50 Módosítva: 2021.08.01 12:17
0

A magyar társadalom több mint háromnegyede él az uniós szegénységi küszöb alatt – derült ki a Tárki munkatársainak (Gábos András, Tomka Zsófia és Tóth István György) tanulmányából.

Az alábbi ábra szerint a magyarországinál az Európai Unión belül csak Romániában rosszabb a helyzet – szomszédunknál a társadalom 95 százaléka él az uniós szegénységi küszöb alatt.

Tovább

Tovább emelkedhetnek az árak

július 26., 13:29 Módosítva: 2021.07.26 16:58
0

Fél évnyi, folyamatos emelkedés után a GKI konjunktúraindexe júliusban elérte 2019 végi szintjét. Az áprilisi, példátlanul nagy emelkedés után az elmúlt hónapokban csak kismértékű volt a javulás; javultak az üzleti és romlottak a fogyasztói várakozások júliusban – közölte hétfőn a GKI Gazdaságkutató.

A kutatóintézet közleményében kiemelte: az üzleti várakozások a júniusi megtorpanás után ismét emelkedtek, a fogyasztóiak viszont kissé romlottak, bár így is májusi szintjük fölött maradtak.

Tovább

A járvány miatt egész Európában kevesebbet dolgoztak tavaly

július 25., 15:50 Módosítva: 2021.07.25 16:46
0

Az Eurostat „megmérte”, hol mennyivel dolgoztak kevesebbet az Európai Unióban 2020-ban 2019-hez képest. Átlagban az uniós országokban 12 százalékkal dolgoztak tavaly kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Az EU statisztikai hivatalának közleménye szerint a ledolgozott munkaórák ilyen mértékű csökkenése a koronavírus-járványra adott intézkedéseknek köszönhető. Minden egyes tagállamban azt mérte az Eurostat, hogy csökkent a munkával töltött órák száma.

Tovább

Az EU-ban sehol máshol nem nőttek annyira az árak, mint Magyarországon

július 16., 19:22 Módosítva: 2021.07.17 08:33
1138

A júniusi magyar inflációs adat a második lengyelre is több mint 1 százalékpontot vert.

Tovább

Az oltottak fele nem biztos benne, hogy beadatná a harmadik adagot

július 16., 10:05 Módosítva: 2021.07.16 20:36
0
A KutatóCentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közötti, gazdaságilag aktív online népesség tagjainak a koronavírus elleni oltásokhoz való viszonyulásáról.

Legfrissebb, júniusi omnibuszkutatásunkban a koronavírus elleni oltásokkal foglalkoztunk. Megvizsgáltuk, mennyire bíznak a vakcinában az emberek, melyik koronavírus elleni vakcinát preferálják a leginkább, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy egy esetleges 3. dózis felvételéhez hogyan viszonyulnának azok, akiket jelenleg már beoltottak. Az elemzés alapjául szolgáló minta a 18–64 éves, aktív, internetező magyar lakosságra reprezentatív, kor, nem, régió, településtípus és végzettség szerint.

A kutatás az Index és a KutatóCentrum együttműködéséből született, az adatfelvétel 2021 júniusában zajlott.

Tovább

A magyarok több mint fele támogatja az olimpiát

július 14., 10:12 Módosítva: 2021.07.15 12:37
0
A KutatóCentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közötti, gazdaságilag aktív online népesség tagjainak olimpiához való viszonyulásáról.

Már csak 10 nap, és ugyan egyéves csúszással, de most már szinte biztosan elkezdődnek a 2020-as nyári olimpiai játékok küzdelmei Tokióban. A Covid–19 járványhelyzet miatt még a legutóbbi hetekben is sok kritika érte a rendezést, Japán lakosságának többsége a helyi közvélemény-kutatások adatai szerint amellett volt, hogy újra el kellene halasztani az eseményt. Júniusi omnibuszkutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a hazai, gazdaságilag aktív online népesség tagjait mennyire hozza lázba a közelgő olimpia híre, mennyien tervezik azt, hogy figyelemmel kísérik majd az olimpiai versenyeket.

A kutatás az Index és a KutatóCentrum együttműködéséből született, az adatfelvétel 2021 júniusában zajlott.

Tovább

A hitelmoratórium után minden tizedik adós bajban lehet

július 8., 17:16 Módosítva: 2021.07.09 07:07
0
A KutatóCentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közötti gazdaságilag aktív online népesség tagjainak hitelmoratóriumhoz való viszonyulásáról.

A koronavírus-járvány és a kezdődő gazdasági válság hatása Magyarországon is érezhetővé vált 2020 tavaszára, ami miatt a kormány gazdaságvédelmi intézkedések bevezetésére kényszerült. Ezt a célt volt hivatott szolgálni a hitelmoratórium elindítása: a hitelfizetők számára 2020. március 19-től kormányrendelet biztosítja, hogy amennyiben erre igényt tartanak, hiteltörlesztési moratóriumot kapjanak bankjuktól a rendszeres esedékességű törlesztéssel rendelkező kölcsönszerződések teljesítésére.

A kutatásunkban azt vizsgáltuk meg online panelünkön, hogy az aktív korú népességből kiket és milyen arányban érintett a hitelmoratórium, milyen típusú hitelekre vették igénybe, és milyen időtávon, illetve hogyan ítélik meg összességében a sikerességét, eredményét. A felmérést májusban végeztük interneten keresztül ezerfős mintán, amely országosan reprezentatív korra, nemre, régióra, településtípusra és végzettségre a 18–64 éves online népességre vonatkozóan.

A középkorúak vannak leginkább eladósodva

Az aktív internetező népesség valamivel több mint egyharmadának (35 százalék) van bármilyen élő hitelszerződése valamilyen banknál vagy pénzintézetnél, ami hozzávetőleg kb. 1,9 millió embert jelent. Az átlagnál nagyobb arányban van hiteltartozása a 35–44 éveseknek (42 százalék), azoknak, akik öten vagy többen egy háztartásban élnek, valamint a 18 év alatti gyermekkel élőknek. Ennek az oka feltételezhetően az, hogy ez a korosztály jellemzően állandó munkahellyel és biztos jövedelemmel rendelkezik, ami lehetővé teszi számukra a hitel felvételét, valamint őket érinti leginkább a kisgyermekesek és nagycsaládosok támogatását célzó állami kedvezményes hitelek felvételének lehetősége, amellyel nagyon sokan éltek is. Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez az a korosztály, amely korábban nagyon rosszul járt az óriási devizahitelek felvétele miatt.

Tovább

Bombameglepetés: nem Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus

június 28., 13:44 Módosítva: 2021.06.29 16:59
3474
A KutatóCentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közötti, gazdaságilag aktív online népesség tagjai körében az ellenzéki előválasztásról.

Május utolsó két hetében a 18–64 éves, gazdaságilag aktív online népesség körében végzett (összesen mintegy 5,5-6 millió hazai felnőtt lakosra vonatkozó) reprezentatív közvélemény-kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a jelenlegi állapotok alapján mekkora részvételre lehet számítani az őszi ellenzéki előválasztáson. Természetesen arra is választ kerestünk, ki a legesélyesebb arra, hogy a szavazók véleménye alapján közös miniszterelnök-jelöltként képviselje az ellenzéki összefogás pártjait.

Az online népességben magas a választási hajlandóság

A vizsgálat eredménye alapján elmondható, hogy május második felében meglehetősen magas volt a választási hajlandóság az online felnőtt népesség körében, hiszen hetven százalékuk nagyjából biztos volt benne, hogy részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson, és mindössze 13 százalékuk zárta ki szinte teljesen ennek a lehetőségét.

Tovább

Felpörögtek áprilisban az autógyárak

június 14., 19:39 Módosítva: 2021.06.15 09:14
0

Áprilisában az ipari termelés volumene 58,8 százalékkal haladta meg az előző év áprilisának rendkívül alacsony bázisszintjét, amely a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedésekkel volt összefüggésben – közölte hétfőn a KSH. A munkanaphatástól megtisztítva a termelés 59,2 százalékkal nőtt, míg a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás márciushoz képest 3,2 százalékkal csökkent.

Tovább

Ennyi pénzből gazdálkodtak 2020-ban a pártok

június 1., 13:08 Módosítva: 2021.06.01 20:27
0

A Fidesz egymaga többet költött, mint a saját frakcióval rendelkező többi párt összesen.

Tovább

A rádiózás alkonya, avagy a podcast térnyerése

május 28., 15:52 Módosítva: 2021.05.29 15:00
0
A Kutatócentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18-64 év közötti, gazdaságilag aktív, online népesség tagjainak rádió- és podcasthallgatási szokásairól.

Ezek a lehetőségek még viszonylag újszerűnek számítanak a hazai online világban, emellett mindkettővel kapcsolatban feltételezhető, hogy az elmúlt 1 év járványidőszakának körülményei, illetve egyéb események is hatással lehettek az elterjedtségükre, ismertségükre. Az internetes rádióhallgatás és a podcastek témaköre már csak azért is összeköthető egymással, mert mindkét eszköz alternatívája, illetve a közeljövőben helyettesítője lehet a hagyományos, offline rádióhallgatásnak. Kutatásunk 1000 fős mintája a 18-64 éves, tehát gazdaságilag értelemben aktív online népességre vonatkozóan reprezentatív kor, nem, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

Tovább

A magyarok töredéke tervez külföldi nyaralást a nyáron

május 27., 15:00 Módosítva: 2021.05.28 13:40
366
A Kutatócentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18–64 év közötti, gazdaságilag aktív, online népesség tagjainak nyaralási terveiről.

Fontos azonban, hogy az utazással kapcsolatos nyitás lehetőségeit azok fogják tudni kihasználni, akik a koronavírussal szembeni védettségüket hivatalosan tudják igazolni. Ezért vizsgálatunk során arra is kitértünk, hogy az online népesség mekkora hányada tekinthető jelenleg védettnek, akár azért, mert már kapott védőoltást, akár pedig azért, mert már átesett a betegségen. Lényeges, hogy kutatásunk adatfelvételi időszaka április közepén és végén zajlott, amikor is a legalább első védőoltással rendelkezők száma még nem érte el 3,5 millió főt, a beazonosított fertőzöttek száma pedig nagyjából 750 ezer főre volt becsülhető. Az azóta eltelt időszakban az első oltással rendelkezők száma megközelítette az 5 milliót.

Tovább

Egyetértünk a hálapénz eltörlésével, de kételkedünk az ellátás javulásában

április 30., 19:12 Módosítva: 2021.05.01 09:30
633
A KutatóCentrum az Index megbízásából online felmérést készített a magyar egészségügyről. Megvizsgáltuk az online népesség egészségüggyel kapcsolatos véleményét, percepcióit, a köz- és magánegészségügyi ellátások igénybevételének gyakorlatát, a rendszer megítélését, valamint az egészségügyet érintő, március 1-jétől érvénybe lépett új rendelkezésekről kialakult véleményeket.
Tovább

Hasonlítsa össze a születéskor várható élettartamokat!

2020. június 17., 19:03 Módosítva: 2020.06.18 16:51
197
38 hozzászólás

Egy ország fejlettségét egy mutatóval, mondjuk a GDP/fővel leírni túlzott leegyszerűsítés és komolyan félreviheti az érdeklődőket, erről itt olvashat bővebben. Eggyel rögtön okosabbak lehetünk, ha mellétesszük például a születéskor várható élettartamot.

Tovább

Mi lenne, ha minden úgy drágulna, mint a tűzijáték?

2020. június 16., 15:23 Módosítva: 2020.06.17 10:30
849
6 hozzászólás

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szervezik meg idén augusztus 20-án Budapesten. Az ára is ehhez mérhető, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) ugyanis nettó 1,3 milliárd forintos becsült árral számol, a megbízást hirdetmény nélküli eljárásban pályáztatták meg. De vajon sok-e ez az összeg? Az biztos, hogy a  tavalyi árnak több mint hatszorosa:

Tovább

Hányszor vehetnénk meg a világ legdrágább futballistáját Paks 2-ből?

2020. június 9., 18:39 Módosítva: 2020.06.16 10:56
43
18 hozzászólás

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain focistája a világ legértékesebb futballistája. A 21 éves játékos a Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) közleménye szerint 259,2 millió eurót ér.

De vajon sok-e ez a nagyjából 90 milliárd forintnyi pénz?

Összeszedtünk néhány elhíresült, ikonikus, sokat emlegetett magyarországi összeget az elmúlt és eljövendő pár évből, hogy közéjük helyezhessük a  világbajnok szélső értékét. 

Tovább

Nem arra utalnak a jelek, hogy mindjárt itt a nyájimmunitás

2020. június 3., 16:57 Módosítva: 2020.06.04 00:01
4

Abban sehol nem is titkolják, hogy a koronavírusban regisztráltan megbetegedettek száma súlyosan vagy kevésbé, de érdemben alatta lehet a betegek valódi számának. No, de fordítva megnézve, a felmért gyógyultak száma alapján mit mondhatunk?

Tovább

Budapesten majdnem kétszer annyi az átlagkereset, mint Szabolcsban

2020. május 28., 17:50 Módosítva: 2020.05.29 13:48
196
11 hozzászólás

A KSH közzéteszi megyénként is azt az átlagkeresetet, amit mér. Ez alapján elég idén első negyedévben is látványosak a különbségek az átlagosan legjobban fizető főváros és a kevésbé pörgő gazdaságú megyék között.

Tovább

A nyugdíj előtt állók és a fiatalok tartanak jobban a munkájuk elvesztésétől

2020. április 9., 13:36 Módosítva: 2020.04.09 15:55
73

A legidősebb és a legfiatalabb munkavállalók tartanak inkább attól, hogy pár hónapon belül szélnek eresztik őket, a Datalyze reprezentatív felmérése szerint.

Tovább

Ilyen is régen volt, a fél világot lezárták a magyarok elől

2020. március 19., 08:28 Módosítva: 2020.03.19 19:35
237
6 hozzászólás

Viszonylag gyorsan igen komolyra fordult a koronavírus okozta járvány Európában is, és egyelőre nem látszik, hogy a helyzet mikorra fog megnyugtatóan rendeződni. Valószínűleg nem egyhamar.

Ilyen helyzetben sok külföldön ragadt magyar próbál hazajutni, de ez nemcsak a drámai módon lelassuló közlekedés miatt ütközhet problémákba, hanem azért is, mert közben a fél világot lezárták. Ahogy a fordítottja sem kizárt, nem elképzelhetetlen, hogy van olyan fontos cél, amiért ilyen körülmények közt is muszáj most eljutnia valakinek egy távolabbi országba.

Tovább

Tök üresen is járnak a repülők Európában

2020. március 10., 13:05 Módosítva: 2020.03.11 15:00
862
8 hozzászólás

Mindig is ki akarta próbálni, hogy milyen élmény Orbánnak, amikor valamelyik üzletember barátja épp magángépes utat ajándékoz neki a kedvenc focimeccsére? Egy kicsit közelebb kerülhet ehhez, ha mostanában muszáj repülnie.

Tovább

Nagy tervei vannak a kormánynak a legrosszabb megújuló energiával

2020. március 9., 15:34 Módosítva: 2020.03.09 22:23
73
17 hozzászólás

Korábban már elemezgettük a kormány idén megjelent energia és klímastratégiáját, szakértőkkel és az ezért felelős államtitkárral, Kaderják Péterrel is. A stratégia egyik aspektusa viszont új megvilágításba került nemrég:

Az, hogy mennyiben számít a kormány megújuló energiaként a biomassza elégetésére.

Mindez annak fényében érdekes, hogy az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete, az EASAC nemrég arra figyelmeztette a világ döntéshozóit, hogy a fosszilis tüzelőanyagokat biomassza, vagyis gyakorlatilag fa elégetésére cserélni valójában nem igazán megújuló, és a klímaváltozás szempontjából is elég rossz. Márpedig a kormány eléggé számít erre a "megújuló" energiaforrásra a klímaváltozás elleni harcában. 

Tovább

Lehetne már női elnöke az USA-nak

2020. március 8., 17:16 Módosítva: 2020.03.09 07:46
179
2 hozzászólás

Tízből kilenc amerikainak már beleférne, hogy egy nő legyen az elnökük, derül ki a Gallup felméréséből. Főleg a demokratáknak és a függetleneknek nem probléma ez, a republikánusoknál kicsit gyengébb az elfogadottsága annak, hogy a világ talán legbefolyásosabb embere akár egy nő is lehessen.  

Tovább

A magyar nők 11 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak

2020. március 8., 07:28 Módosítva: 2020.03.08 17:09
1278
18 hozzászólás

És ezzel még mindig verjük az EU átlagát. Jó hír viszont, hogy egyre javul a helyzet.

Tovább

A szabadság és a család miatt dolgozik otthonról a magyar

2020. március 7., 08:16 Módosítva: 2020.03.08 08:08
149
1 hozzászólás

A KSH adatai szerint 2018 I. negyedévében az alkalmazottak 3,7 százaléka, 144 ezer fő dolgozott távmunkában. A 15-74 év közöttiek közül 228 ezer fő az, aki már dolgozott valaha távmunkában, avagy manapság divatosan szólva home officeban. Megnéztük, hogy hogyan oszlanak meg az otthonról dolgozó emberek nem, kor, iskolai végzettség, lakóhely típusa és foglalkozása típusa szerint, és miért választják ezt a formát . 

Tovább

Rákaptak a magyarok a babahitelre, de főleg a gazdagok

2020. március 5., 15:27 Módosítva: 2020.03.06 15:46
652
9 hozzászólás

Rég volt akkora sláger a magyar bankszektorban, mint a kormány által kiöltött és támogatott babaváró hitel, ami a bevezetése után sosem látott magasságokba lökte a hitelezési statisztikákat - ez látszik a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb, Hitelezési folyamatok című kiadványából. 

A babaváró hitelből tavaly július és december között 470 milliárdnyit vett föl összesen 48,8 ezer család. 

A babaváró hitel a bevezetése után több mint kétszeresére emelkedett a lakossági hitelállomány, több mint 300 milliárd forinttal több hitel lett a háztartásoknál. 

Tovább

Az egészségügyet és az oktatási rendszert is rosszabbnak tartjuk, mint 10 éve

2020. március 5., 11:48 Módosítva: 2020.03.05 15:01
980

Az egészségügyre és az oktatásra panaszkodni majdnem olyan fontos magyar népszokás, mint a húsvéti locsolkodás vagy a busójárás. Ettől viszont még nem szabad csak legyinteni minden egyes kórházakról és iskolákról szóló panaszra, mert kevés dolog méri annyira jól, hogy az állampolgárok mennyire elégedettek az állam nyújtotta szolgáltatásokkal, mint az oktatási és egészségügyi rendszer megítélése. Legalábbis így tartják az OECD szakértői a kormányzati teljesítményt mérő, nemrég megjelent jelentésükben, amelyben ezen a két intézményen, és az igazságügy megítélésén keresztül mutatták be, hogy az OECD tagállamaiban mennyire elégedettek az állampolgárok az állammal. A magyar állam és a magyar kormány számára pedig rossz hír, hogy

az oktatás és az egészségügy megítélésében is a lista végén kullog Magyarország, ráadásul mindkét rendszert rosszabbnak tartjuk most, mint 10 évvel ezelőtt.

Tovább

Melyik a leginkább elöregedett magyar régió?

2020. március 3., 13:32 Módosítva: 2020.03.03 22:37
51

Európa egyik legkomolyabb problémája lesz a következő évtizedekben a népesség elöregedése, amit éppen ezért érdemes részleteiben megérteni. Valami ilyesmi motiválhatta az Európai Unió statisztikai hivatalát, amikor Ageing Europe címen összeállítottak egy nagyon érdekes és informatív adatvizualizációs projektet.

Ebben rengeteg, az elöregedéshez kapcsolódó témában lehet adatokat, grafikonokat és térképeket találni, az idősebbek egészségügyi állapotáról, társas életéről és munkaerőpiaci részvételéről. Sőt, egy egész Európát régiónként mutató térképen azt is megmutatja az Eurostat, hogy melyik régióban milyen arányban élnek 65 évnél idősebbek, pontosabban éltek 2018-ban.

Ebből pedig az is kiderül, hogy melyik Magyarország legelöregedettebb és legfiatalosabb része.

Tovább

Kasza Tibi és Tibi atya taroltak a koronavírussal Facebookon

2020. március 2., 16:24 Módosítva: 2020.03.03 15:39
433
5 hozzászólás

Az elmúlt hónapok népszerű témája a közösségi médiában természetesen a koronavírus volt. Megnéztük, hogy az olyan magyar nyelvű Facebook-bejegyzések között, amelyekben szerepelt a „koronavírus” kifejezés, melyek voltak a legnépszerűbbek, úgy értve a népszerűséget, hogy melyik kapott a legtöbb interakciót, beleértve a hozzászólást és a megosztást is. A csúcson a Facebook két magyar sztárja, Kasza Tibor és Tibi atya állnak, a hagyományos híroldalak a tízes toplista aljára fértek csak fel. (Zárójelben az oldal kedvelőinek száma a bejegyzés létrehozásakor.) 

  • Kasza Tibor (1 061 861) egy klasszikus tuti megmondós poszttal vitte el az aranyérmet, amelyben kifejti, hogy nincs értelme pánikolni, a koronavírus sem rosszabb, mint az influenza.
  • A második Tibi atya (1 307 816) egy vicceskedős bejegyzéssel, az ábrán látszik is, hogy ez kapta a legtöbb Haha-reakciót. 
Tovább

Értelmetlen infografikák: hány légkondis 3-as metró járt 1976 óta? És mennyi fog?

2020. február 27., 18:32 Módosítva: 2020.02.28 12:04
2
14 hozzászólás

Nézzük Tarlóst:

A 3-as metró szerelvényeinek felújítását végző céggel szembeni több mint 2,5 milliárd forintos kötbérigényből lehet forrás a szerelvények légkondicionáló berendezésekkel való felszerelésére – mondta Tarlós István még 2017 őszén. 

Van egy jó hír: úgy néz ki, hogy esetleg mégis megoldható az M3-as szerelvények légkondicionálása is – ezt már 2019 márciusában, az északi szakasz átadásakor mondta a főpolgármester.

Megvalósítható közelségbe került a 3-as metró klimatizálása, mivel újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a fővárosnak peres úton a főváros vezetése, írta a Főpolgármesteri Hivatal egy ellenzéki nyilatkozatra válaszul 2019 júliusában. Másnap már hozzátette: 2019-ben lehet tendereztetés, 2020-ban pedig elindulhat a kivitelezés, de ha a gyártó Metrovagonmas nem járul hozzá, nem lesz klíma sem. És hogy elég-e a hatmilliárd?

Több céggel is tárgyal a BKV. Ha nagyon kell valamit mondani, ez 1-2-3 milliárd forintnál nem lehet több.

Nézzük Karácsonyt:

Légkondi nélküli metróval utazni a föld alatt nem akármilyen kihívás, mondta Karácsony 2019 júniusában, de a főpolgármesterségre készülő politikus vállalta, és 34,8 fokot mért. A metrófelújítás miatt tucatnyi embernek kéne börtönbe mennie, mondta aztán októberben. 

A fideszes képviselők most szerdán benyújtották a 3-as metró légkondicionálásával kapcsolatos javaslatukat, a fővárosi közgyűlés azonban leszavazta. Már azt lehetett hinni, mégsem lesz klíma, hiába panaszkodik Vitézy Dávid is, de Karácsony azonnal reagált, szerinte

a metrókocsi-beszerzésben közreműködők miatt van döglesztő meleg nyáron a 3-as metrón.

Hozzátette: a városvezetés kivizsgálja a beszerzés körülményeit. És amíg ez megtörténik, nézegessék az alábbi értelmetlen infografikát, amin megmutatjuk, hány légkondis metrószerelvény járt az M3 vonalán az átadás óta eltelt több mint 40 évben.

Tovább