Nagy a csönd a ValóVilág 12 erőszak gyanúja miatt kizárt játékosának ügye körül

2024.07.23. 20:13
A szabályok megsértése miatt azonnal kizárták múlt csütörtökön a ValóVilág 12 egyik játékosát, VV Dzsigerit. Sajtóinformációk szerint a fiatal férfi erőszakosan viselkedett villatársával, VV Giadával. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt rendelt el nyomozást. A 21 éves férfi az adás előtt pszichológiai vizsgálaton is átesett, azonban bemutatkozó kisfilmjében bevallotta, hogy azért nem dolgozik, mert „hamar kibukik mindenhonnan”. A Média1 szerint a csatorna súlyos hibákat vétett, és válaszokat követel, de az RTL a lapnak adott reakciója szerint az eljárás lezárultáig nem kíván nyilatkozni.

Ahogy az Index beszámolt róla, csütörtökön véget ért a ValóVilág 12 VV Dzsigeri számára, akit a villaszabályzat megsértése miatt azonnal kizártak az RTL realityjéből. A szereplőket Megyeri Csilla műsorvezető tájékoztatta arról, hogy VV Dzsigerinek távoznia kell, amiért „nem kívánatos” helyzetbe hozta játékostársát, VV Giadát. 

A történtek után az RTL Magyarország közleményében tájékoztatta a nézőket. Kiemelték, hogy a villalakó azonnali kizárásával egyértelmű és világos állásfoglalást adtak arról, hogy az RTL és a ValóVilág készítői semmilyen formában nem tolerálják a játékos által tanúsított magatartást. 

Hozzátették, hogy az ügyben

a Budapesti Rendőr-főkapitányság EGY MAGÁNSZEMÉLY FELJELENTÉse miatt rendelt el nyomozást.

Mint írták, az RTL Magyarország együttműködik a hatóságokkal, míg az érintett félnek, VV Giadának minden segítséget megadnak a műsor készítői. Az adás alatt a szerkesztői figyelem, pszichológus jelenléte és konzultációs lehetőség is folyamatosan biztosított a villalakók számára.

A Média1 úgy tudja, hogy a rendőrség szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt nyomoz. A villalakókról készült felvételen VV Dzsigeri akarata ellenére nyúlt VV Giada nemi szervéhez. A portál botrányosnak tartja az esetet. Úgy gondolják, hogy a csatorna több ponton is hibázott: példaként említették, hogy a 24 órás streaminget az erőszakos jelenet ellenére sem szakították meg, és hogy a műsorkészítők nem léptek közbe azonnal.

A lap több kérdést is küldött az RTL Magyarországnak. A csatorna válasza szerint a rendőrségi eljárás még tart, ezért a vizsgálat lezárultáig nem tudnak a közleménynél több információt kiadni.

A ValóVilág 12-ben történtetek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is megkerestük. Amint megkapjuk a hatóság válaszát, frissítjük cikkünket.

VV Dzsigeri is átesett a pszichológia szűrésen 

Az RTL Magyarország közleményében arra is kitért, hogy minden játékos előzetes pszichológia szűrésen esik át, hogy felkészítsék őket a villalétre. A vizsgálattal azt is szeretnék biztosítani, hogy az erőszakos esetek kialakulásának esélye minimális legyen.

A leírtak alapján így VV Dzsigeri is átesett a pszichológia szűrésen.

A 21 éves férfi bemutatkozó kisfilmjében főállású bulizóként jellemezte magát. Beköltözésekor munkanélküli volt, és elmondása szerint a jövőben sem tervez dolgozni, mivel „hamar kibukott mindenhonnan”, a nagyszülei pedig örömmel eltartják. 

„Csütörtöktől már nálam hétvége van, bulizunk orrba-szájba. Természetesen a négy napból négyszer nővel megyek haza” – árulta el bemutatkozásában VV Dzsigeri, akinek bevallása szerint komoly párkapcsolata sem volt még.