Elkapták a kasszacsalót

2014.02.19. 17:57

Elfogták és előállították kismaroson szerdán a rendőrök a nemzetközi körözés alatt is álló P. Péter Gábort, írja a police.hu.

A 48 éves budapesti férfi annak a vállalkozásnak az ügyvezetője, amelyik online pénztárgépek beszerzésére kötött szerződést olyan cégekkel, akik a kasszákért átutalták az előleget. A vállalt határidőre azonban a pénztárgépek beszerzése és beszerelése nem történt meg, a cég pedig eltűnt.

P. Péter Gábor ellen csalás gyanúja miatt folyik eljárás. A rendőrség leírása a Patkós cassára illik, ami tavaly december vége óta elérhetetlen nagyjából ezer kereskedő számára, akik náluk fizettek előleget online kasszákért. Múlt hét vasárnap derült ki, hogy a kormány átvállalja az eltűnt Patkós-cassa károsultjainak a befizetését, és jogi úton fellép a céggel szemben.

Megkerestük a rendőrséget is azzal kapcsolatban, hogy valóban a Patkós cassa ügyvezetőjéről van-e szó, de azt írták, nem áll módjukban válaszolni. A Távirati Iroda mindenesetre arról adott hírt, hogy a férfi a Patkós cassa ügy gyanusítottja.