Tarsoly Csabának befellegzett

2015.05.21. 08:26

A Quaestor tulajdonosa többet nem vállalhat vezető tisztséget a magyar pénzpiacon  nyilatkozta a Figyelőnek adott interjújában Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke. Windisch szerint a Quaestor-ügy után Tarsoly jó hírneve „nehezen lenne megállapítható” az üzleti életben.

Az interjúból kiderül, hogy az MNB nem vizsgálta a brókerbotrányban érintett cégek vezetőinek magánvagyonát, de „kifejezetten arra utaló jeleket” nem találtak, hogy az utolsó napokban komoly vagyonkimentés zajlott volna.

Windisch szerint a brókerbotrány következményeként eltűnhet a piacról néhány kisebb pénzügyi szolgáltató, de a bankok „inkább nyertesei ennek a folyamatnak".

Arról is beszélt, hogy a jogszabályok módosítása után az ügyfelek havonta változó jelszóval nézhetik meg az egyenlegüket a jegybank honlapján – igaz, csak 2016-tól.

Az interjúban rákérdeztek a Matolcsy–Varga-konfliktusra, de erre Windisch azt mondta: „nem lát konfliktust” a pénzügyminiszter és a jegybank elnöke között. Nem kell, hogy mindenben egyetértsünk, de én egy jó stratégiai együttműködést látok. A közbeszéd egy része kap föl egy-két félreérthető nyilatkozatot, s mutat be állítólagos konfliktusokat” – mondta az MNB alelnöke.