Eleonóra
-1 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

DK: Polt Péter ismeri a Tarsoly-listát

2015.06.08. 15:31

A DK szerint Polt Péter legfőbb ügyész vélhetően ismeri azt az állítólagos listát, amelyet a Quaestort vezető Tarsoly Csaba vezetett azokról, akik pénzhez juthattak a cégcsoportjától, idézi az MTI a párt közleményét.

A Vasárnapi Hírek legutóbbi számában arról írt, hogy rendőrségi és kormány közeli forrásaik szerint a Tarsoly Csaba által vezetett listából nyomon követhető, kinek, mikor és mennyi kenőpénz jutott az elmúlt években.

Varju László, a DK alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: pártja szerint kiemelt jelentősége van, hogy kik szerepelnek a Tarsoly-listán, ezért követelik annak nyilvánosságra hozatalát, tudni akarják ugyanis, rajta van-e például Orbán Viktor kormányfő, Szijjártó Péter és Fazekas Sándor miniszterek, Matolcsy György jegybankelnök, valamint a legfőbb ügyész.

"Ki az, aki Tarsoly Csaba titkairól mindent tud, ha nem a titkára, aki egyébként Polt Péter családjához tartozik?" - tette fel a kérdést az ellenzéki képviselő, aki szerint a legfőbb ügyész vélhetően ismeri a listát. Szavai szerint "itt az ideje az igazságnak", ezért felszólította Polt Pétert és Orbán Viktort: "valljon színt, mondja el (...), kik szerepelnek ezen a listán".