Megint Matolcsyék ellen döntött a Kúria: ki kell adniuk az Eiffel Palace értékbecslését

2016.04.07. 15:54

Újabb MNB-s ügyben döntött a Kúria csütörtökön, eszerint Matolcsyék közel egy éve jogszerűtlenül titkolják egyebek mellett  az Eiffel Palace KPMG által készített értékbecslését, illetve az I.M.G. Inter Media Group-nak adott 6 milliárdos kommunikációs megrendelés dokumentumait.

Utóbbi a növekedési hitelprogram reklámozásával függ össze, a jegybanknak a 2014 szeptemberig adott megrendeléseket tartalmazó dokumentumokat kell kiadnia.

Az adatigénylési pert Burány Sándor, a Parlament költségvetési bizottságának szocialista elnöke indította a jegybank ellen, per csütörtöki tárgyalási napján pedig a Fővárosi Ítélőtábla tájékoztatta a feleket a Kúria döntéséről.

Eszerint közel egy éve jogerősnek minősül a Fővárosi Törvényszék tavaly februári ítélete, amely alapján ki kell adni a Magyar Nemzeti Bank egyes költekezéseivel kapcsolatos közérdekű adatokat.

A szocialista képviselő még 2014. szeptemberében kért ki közérdekű adatokat hivatalosan Matolcsy Györgytől a Magyar Nemzeti Bank elnökétől, amit a jegybank elnöke akkor megtagadott. A csütörtökön kézbesített döntés alapján az MNB nem titkolózhat tovább.