Ázsiai gyorséttermet záratott be a Nébih

2016.07.26. 08:24

Egy távol-keleti gyorséttermet záratott be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a belvárosi bevásárlóközpontban tartott ellenőrzésen egy csomó szabálytalanságot találtak - derül ki a Nébih közleményéből. A közlemény alapján:

  • a konyhában vastagon lerakódott szennyeződés, kosz, és rendetlenség uralkodott. Az engedélyeik sem voltak rendben.
  • A konyhában piszkos zacskóban szárított pirospaprikát, az egyik hűtőszekrény zöldséges dobozában csomagolatlanul káposztasalátát tároltak. A kézmosók mocskosak voltak és hiányoztak a higiénikus kézmosáshoz szükséges eszközök. Az egész konyhára egyetlen felmosó jutott csak, az is tiszta kosz volt már.
  • A zöldséges fagyasztóban jelöletlen csirkemellet tároltak együtt tengeri halakkal és rákokkal, míg egy másikban a nyers, pácolt csirkemellet a már félkész termékekkel és párolt zöldségekkel.
  • A mosogatóban piszkos nejlonokat, annak tetején ládákat, műanyag tálakat halmoztak fel. Utóbbiban bontott zacskókban gombát raktároztak.

Az ellenőrzés másnapján az üzemeltető bejelentette ugyan a hivatalnak, hogy kitakarítottak, de a megismételt szemle alapján nem elég alaposan. Az éttermet ezért bezárták, és csak akkor működhetnek újra, ha a Nébih észrevételei alapján rendesen kitakarítják a helyet, és betartják a szabályokat. A vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat.