A Wizz Air is rengeteg járatot törölt

BMATE20170803371
2020.03.24. 22:32 Módosítva: 2020.03.24. 23:55

A Wizz Air szinte teljesen leáll április végéig, a következő néhány hétben csak néhány városba repülnek majd a légitársaság gépei, tudtuk meg a társaság sajtóosztályától.

A Wizz Air hétfőn még azt közölte, hogy fenntartja alapszintű működését Budapestről, de keddre kiderült, ez csak 8 város repülését jelenti mindösszesen. A következő pár napban még más célállomásokra is megy néhány gép, de áprilistól csak a következők maradnak: London Luton, Eindhoven, Barcelona El Prat, Basel, Dortmund, Stockholm, Szkopje, Szarajevó.

A légitársaságnál a leállás április végéig szól, a törölt járatok utasai a korábbi gyakorlat szerint visszakapják a jegyeik árát, kreditben vagy pénzben visszautalják.

A Wizz Air mellett kedden a Ryanairről is kiderült, hogy erősen korlátozza a tevékenységét, a diszkont légitársaság pár járatot hagyott csak meg, szabad kapacitását pedig felajánlott a kormányoknak.

Borítókép: A Wizz Air légitársaság HA-LYB lajstromszámú Airbus A320-232 típusú utasszállító repülõgépe végez leszállást a Liszt Ferenc Repülõtér 2-es kifutópályáján (Máté Attila/MTI/MTVA)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!