Az Airbnb előírja, hogyan kell kitakarítani a lakást

2020.04.27. 18:38

A koronavírus-járvány miatt a lakáskiadással foglalkozó Airbnb piaca is összeomlott. A járvány utáni időszakra készülve, és a vendégek bizalmának növelése érdekében a cég új takarítási protokollt vezet be, és a két kiadás közötti időszakot is szabályozza.

Az Airbnb egy közleményében azt írta, negyvenoldalas dokumentumot készítettek, amelyben részletesen taglalják a különböző helyiségek takarítási módszereit és tisztasági sztenderdjeit. Még azt is felsorolják, hogy milyen vegyszereket, módszereket és védőeszközöket ajánlatos használni a takarításhoz. 

A protokoll azt is előírja, hogy két bérbeadás között legalább 24 órának kell eltelnie, így az életben maradt vírusok nagy része is elpusztulhat. De a lakáskiadóknak arra is lehetőségük lesz, hogy 72 órára blokkolják a következő foglalást, így még nagyobb esélye van a vírusok elpusztulásának. Az új protokoll jövő hónap elején léphet életbe.

Chris Lehane a cég alelnöke azt közölte, hogy egy felmérés alapján jutottak arra, hogy a vendégeknek kiemelte fontosságú a tisztaság, és szerették volna tudni, hogy mit is csinálnak ennek érdekben a bérbeadók. 

(via USA Today)