35 milliós bírság a Magyar Telekomnak

MTI
2005.09.07. 18:10
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 35 millió forintra büntette a Magyar Telekomot (MT) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt - közölte a GVH szerdán az MTI-vel. A Magyar Telekom azt közölte, hogy a döntés miatt bírósághoz fordul jogorvoslatért.

A GVH Versenytanácsa azt állapította meg, hogy a távközlési társaság 2003-ban túlzottan magas nagykereskedelmi díjakat állapított meg versenytársai számára az úgynevezett kék és zöld számos szolgáltatásoknál a hálózati hozzáférési szerződésekben.

Az akkor még Matáv néven működő elmarasztalt vállalat a PanTel, illetve a GTS Datanet partnerszolgáltatóktól kényszerített ki a maga számára indokolatlanul előnyös díjszerkezetet, derül ki a közleményből.

A Versenytanács a bírság kivetése mellett elrendelte azt is, hogy a három cég kezdjen üzleti tárgyalásokba, s oldja meg a jogsértő helyzetet. A Magyar Telekom a versenytanács határozata ellen mind a két elmarasztalási ok vonatkozásában bírósághoz fordul jogorvoslatért, közölte a társaság szerdán az MTI-vel.