Két projektjét elhalasztja a TriGránit

2009.03.10. 17:26 Módosítva: 2009.03.10. 20:26
Öt nagy projekten továbbra is dolgozik a TriGranit Fejlesztési Zrt., két fejlesztést azonban el kellett halasztania - közölte az ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési társaság.

A pénzügyi, gazdasági válság miatt a Demján Sándor fémjelezte TriGránit elhalasztotta a brassói Pólus, valamint a moszkvai Mozaika bevásárlóközpontok építését.

Továbbra is tart a krakkói Bonarka bevásárlóközpont, a zágrábi és a ljubljanai városközpontok, Romániában a konstancai bevásárlóközpont, valamint Budapesten a Millennium városközpont fejlesztése. Ezekkel a projektekkel van jelen a társaság a Cannes-ban zajló ingatlanfejlesztői kiállításon, a MIPIM-en is.

A gazdasági válság hatását eddig sikeresen kezelte a TriGranit, egyebek között növelte a külső tulajdonosok részére történő üzemeltetés arányát - derül ki a közleményből. Romániában megkezdték hét projekt üzemeltetését, Ukrajnában és Oroszországban is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak nagy alapterületű városközpontok átvételére. A Kelet-Európa nyolc országában jelen lévő TriGranit Fejlesztési Zrt. eddig 2 milliárd eurót fordított ingatlanfejlesztésre.