Minden ötödik segélyezett elutasította a felajánlott munkát Szolnokon

2009.07.13. 18:53
Az eddig kiközvetített több mint félezer segélyezettből minden ötödik elutasította a közfoglalkoztatás keretében felajánlott munkát Szolnokon – mondta el a "Munkalehetőség a Jövőért" Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója. Pedig sokan a munkával több mint kétszeresét kapnák a segélynek.

A segélyezési rendszerben évek óta nyilvántartott ügyfelek egy részéből ellenállást, felháborodást vált ki ez a lehetőség, holott a számukra folyósítható rendelkezésre állási támogatás 28500 forintos összegét így munkabér válthatja fel, melynek mértéke a minimálbér, azaz 71500 forint, illetve a szakképzettséget igénylő munkakörök betöltésekor 87500 forint – fogalmazott Juhász Gyuláné, a kft. ügyvezetője. Hozzátette: a rövidebb ideje állást keresők ezzel szemben többnyire örömmel fogadják ajánlataikat.

A társaság több mint egy évtizedes múlttal szervezi Szolnokon a közfoglalkoztatást, ezért az "Út a munkához" program végrehajtásában is meghatározó szerepet tölt be.

Az eddig kiközvetítettek száma meghaladja az ötszáz főt, akik közül különböző okokra hivatkozva minden ötödik ember utasította el a közfoglalkoztatás keretében felajánlott munkát. Ők viszont a szociális törvény előírásának megfelelően nem részesülhetnek tovább a korábbi ellátásban.