Újra Erdei Tamás a Bankszövetség elnöke

2009.10.07. 12:02
Másfél év után megint Erdei Tamást választották a Bankszövetsége elnökévé. Két új taggal is bővül az elnökség, az OTP és az Erste vezérigazgatójával.
Erdei Tamas

A várakozásoknak megfelelően Erdei Tamás, MKB Bank vezérigazgatója lett a Bankszövetség új elnöke - értesült a Portfolio.hu.

A Bankszövetség elnöksége két új taggal bővült. Bekerült Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. A két szakember Czirják Sándor és Kolossváry Ádám (Merkantill) helyére került be az elnökségbe.

Felcsúti Péter szeptember közepén mondott le elnöki tisztéről, lépését azzal indokolta, hogy "a bankszakma egyes stratégiai kérdéseiben képviselt álláspontja jelentősen eltér a Bankszövetség néhány meghatározó tagjának véleményétől." A hírek szerint az utolsó csepp a pohárban a banki önkéntes magatartáskódex körüli vita volt.

Felcsuti Péter tavaly áprilisában Erdei Tamást váltotta a Bankszövetség élén, mandátuma 2011-ben járt volna le. Egyes vélemények szerint Felcsúti megválasztása akkor Csányi Sándor, illetve az ő Bankszövetségre gyakorolt hatásának háttérbe szorulását jelezte. Erdei visszatérése e logika szerint egy másféléves kísérlet kudarcát jelzi.