Demján: Vészhelyzet van

2012.05.08. 07:39

Magyarországot csak a gazdaság talpraállítása tudja megmenteni, mondta Demján Sándor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének rendezvényén, amelyen egyik legújabb kezdeményezését, a kis- és középvállalkozásoknak szóló beszerzési rendszert mutatták be, írta a nol.hu.

"Kilenc éve azt mondtam egy interjúban, hogy vészhelyzetben van a magyar gazdaság, és lassan mi leszünk a régió legszegényebb országa. Mára igazam lett, most már igazán vészhelyzet van. Vészhelyzetben pedig meg kell találni a kilábalási stratégiát" – mondta Demján.

A rendezvényen közölték, a Vosz-Besz Zrt. együttműködési megállapodást írt alá legelső partnereivel, a az MVM Partner Zrt.-vel, a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft.-vel, a Shell Hungary Zrt.-vel és a Gablini Cégcsoporttal.

Számításaik szerint összesen havi 30-170 ezer forintot takaríthat meg az a kisvállalkozás, amely csatlakozik a beszerzési rendszerhez. Az áramon maximum 50 ezer, a telefonon, a biztosításon, az üzemanyagon pedig 30-30 ezer forinttal csökkenhetnek a költségek.