Hajnalka
-1 °C
15 °C

Élesedik a verseny a Hyundai-gyárért

2003.11.21. 12:34
A Világgazdaság szerint kettőre szűkül a Hyundai Kelet-Európába tervezett üzemére eséllyel pályázó országok köre. Az ügyben sehol nem tudnak biztosat mondani, még a döntések időpontját sem ismerik az érintettek.
November végén kettőre szűkül a Hyundai Kelet-Európába tervezett üzemére eséllyel pályázó országok köre, írja a Világgazdaság cseh hírforrásokra hivatkozva. A gazdasági tárca tud a tervezett döntésről, de nem közölnek részleteket a tárgyalásokról, illetve az ügyről.

Senki nem tud semmit

Végleges döntés legkorábban csak február végén születhet, idézi a Világgazdaság Bodrogi Piroskát, a Hyundai Autó Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját. Az Indexnek a Hyundainál elmondták, hogy egyelőre még nagyon képlékeny az ügy, még az is elképzelhető, hogy februárban csak szűkítik a pályázók számát.

A dél-koreai cég delegációi járják a térség országait, és felmérik a lehetőségeket. Az Index kérdésére a Hyundai Autó Hungary Kft.-nél nem tudták megmondani, jönnek-e még delegációk Magyarországra.

A csehek a befutók

Az előzetes hírek szerint Magyarországon Tatabánya, Miskolc és Debrecen kerülhet szóba, a térségből pedig Lengyelország, Szlovákia és Csehország pályázik. A szöuli lapok már többször is Csehországot említették a legesélyesebb pályázóként - írja a Világgazdaság. Az ottani lehetséges helyszínek között szerepel Zatec, míg Szlovákiában Zilina pályázik nagy esélyekkel a beruházásra.

Tatabányának még nincs biztos helye a pályázók között, közölték kérdésünkre a Polgármesteri Hivatalban. Még ők is várják a döntést, de még folynak a tárgyalások. Azok végéig nem tudnak nyilatkozni az ügyről.

Mint az Index korábban megírta, az évi háromszázezer autó kibocsátására alkalmas beruházás hétezer új munkahelyet teremt.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.