Vilma
-8 °C
3 °C

Három vevőjelölt versenyez a Malévért

2005.07.06. 09:27
Tegnap kettőkor járt le a Malév Rt. privatizációs tenderének beadási határideje. Bár információnk szerint az ÁPV Rt. korábban hat befektetővel tárgyalt a Malév 99,95 százalékos részvénycsomagjának eladásáról, a légitársaságra végül két külföldi és egy magyar befektető, az egykori malévosokból és pénzügyi befektetőkből szerveződött Aviation Solution Befektetési Konzorcium jelentkezett. A Demján Sándor nevéhez köthető Euroinvest Rt. már korábban visszavonulót fújt.

Az egyik külföldi pályázó a krasznojarszki székhelyű KrasAirrel együttműködő Airbridge Rt., amely tegnap, a pályázat beadását követően sajtóközleményben is megerősítette vételi szándékát. A harmadik pályázó valószínűleg vagy az Argus Capital Ltd., egy 172 millió dollárt kezelő befektetési alap, vagy a 12 gépet üzemeltető, Olaszországon belüli és nemzetközi járatokat is működtető milánói Air Europe.

Legnagyobb akar lenni

Közleménye szerint az ÁPV Rt. a pályázatok értékelését követően a legjobb ajánlatot tevőkkel kezdi meg a tárgyalásokat. Tegnapi közleményében Borisz Abramovics, a KrasAir ügyvezető igazgatója, az Airbridge szövetség elnöke elmondta: a Malévval nemzetközi szövetség létrehozását tervezik, ugyanis a magyar légitársaság központjának kedvező közép-európai elhelyezkedését kihasználva a FÁK-ból az EU-országokba irányuló légi közlekedés egyik legnagyobb piaci szereplőjévé válna a szövetség.

A Malév szebb jövőéért

Nem utolsósorban a Malév számára új piacok nyílnak meg, ami az utasok számának jelentős növekedésével biztosíthatja a magyar légitársaság hosszú távú fennmaradását és eredményes működését - fogalmazott Abramovics. Az Airbridge szövetséghez tartozó cégek összesen 108 gépet működtetnek a FÁK-országokban, az éves utasforgalom 3,5 millió fő, ebből egymilliónyit nyugat-európai célpontokkal bonyolítanak. Ugyanakkor a szövetségnek menetrend szerint csak Portugáliába és Németországba van járata.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!