Judit
3 °C
6 °C

Eladó a Malév

2004.09.07. 11:53
Az ÁPV Rt. kiírta a Malév privatizációs pályázatát. Az érdeklődők október huszadikáig tehetnek ajánlatot a légitársaság 99,95 százalékára. A vevőnek az ár kilencven százalékát készpénzben kell kifizetnie, és meg kell tartania a légitársaság nemzeti jellegét.
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. kedden kiírta a Malév Rt. privatizációs pályázatát. Az érdeklődők a 99,950 százalékot és 3,5 milliárd forint névértéket képviselő részvénycsomagra pályázhatnak az ajánlati ár megjelölésével. A pályázatot október huszadikáig lehet leadni.

A nemzeti légitársaság vevőjének a vételár kilencven százalékát készpénzben kell kifizetnie. Lehetőség van arra is, hogy a maradék tíz százalékot kárpótlási jegyben fizessék ki. Az árat egy összegben kell kifizetni.

Az érdeklődőknek pályázatában be kell mutatni, hogyan kívánja fenntartani a "nemzeti légitársaság" jellemzőit. A vételi ajánlat komolyságát 150 millió forint befizetésével kell igazolni, vagyis az érdeklődőknek az ajánlat benyújtásával együtt ennyi "bánatpénzt" kell befizetnie egy számlára.

Eddig a Hainan Airlines, a Kína negyedik legnagyobb légitársasága érdeklődött a Malév iránt. A Hainan-csoport elnöke azt nyilatkozta, hogy megtartanák a Malév nevet és a cég nemzeti jellegét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!