Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Állami reklámcég indul

2002.03.19. 11:01
Közös hirdetési céget alapított a Hungexpo Rt., a Szerencsejáték Rt. (SZRt.) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt - közölte a Napi Gazdaság. A Hungexpo Reklám Rt. létrehozásával az állami társaságok célja az, hogy együttesen fellépve kedvezőbb áron vásároljanak reklámfelületet. Az új cég első megbízása a fejlesztési bank "Az MFB az ország bankja" szlogennel futó kampánya volt.
Közös reklámcéget alapított a Hungexpo Reklámügynökség Kft. (HRÜ), a Fortuna Reklámügynökségi Kiadó Kft. és az MFB Rt. A közös cég neve Hungexpo Reklám Marketingkommunikációs Rt. (HRM), létrehozását a Hungexpo Vásár és Reklám Rt. (HVR) kezdeményezte. A cégbíróság február 14-én jegyezte be az új társaságot, amelynek jegyzett tőkéje százmillió forint készpénzben. A Szerencsejáték Rt. tulajdonában lévő Fortuna Kft. és a HRÜ 45-45 százalékos, míg az MFB 10 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az új cégben.

Nagyobb kedvezmények

A HRM létrehozásával az alapítóknak az a célja, hogy marketingkommunikációs célra fordítható keretüket a korábbinál hatékonyabban használják fel - mondta a Napi Gazdaságnak Balogh Ádám, a cég ügyvezetője. A többségi illetve kizárólagos állami tulajdonban lévő társaságok közös cége már 2002-ben a reklámpiac meghatározó szereplője kíván lenni. A közös fellépés nyomán a korábbinál nagyobb kedvezményeket szeretnének elérni, erre az alapítóknak külön-külön nem lenne módjuk - tette hozzá Balogh.

Alacsonyabb jutalék

A HRM médiavásárlásainak értéke 2002-ben várhatóan meghaladja a kétmilliárd forintot. A közös médiafelület-vásárlás jelentős kedvezményt jelenthet a listaárhoz képest, ráadásul a HRM a piacinál alacsonyabb ügynökségi jutalékot számít fel. A HRM első megbízása a fejlesztési bank "Az MFB az ország bankja" szlogennel futó kampánya volt. Ez a szlogen ezonban nem új, az MFB már korábban ezzel népszerüsítette magát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.