Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

MFB-cég lehet a Bábolna Rt. is

2002.01.16. 08:55
A Népszabadság értesülései szerint napokon belül a kormány elé kerülhet az az előterjesztés, melynek értelmében a nehéz helyzetbe került Bábolna Rt. a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tulajdonába kerülne át.
A napilap szerint a legnagyobb magyar állami agrárcég tavalyi vesztesége meghaladja a hárommilliárd forintot, rövid és középlejáratú adóssága pedig a tizenötmilliárd forintot. Emiatt a vállalat ismét külső pénzügyi segítségre szorul.

A Népszabadság úgy tudja, a kormány elé kerülő előterjesztésben az a megoldás is szerepel, amely szerint a cég ingyen kerülne át a tulajdonosi jogokat jelenleg gyakorló ÁPV Rt.-től az MFB-hez. A pénzintézet előbb rendezné a Bábolna rövid lejáratú tartozásait, majd végrehajtaná a már korábban elhatározott privatizációt.

A várhatóan már a jövő héten megszülető kormánydöntés után távozik a cég éléről Heimann Zoltán vezérigazgató és a menedzsment több más tagja is.