Zalán
6 °C
19 °C

Meghiúsulhat a Burger King eladása

2002.11.08. 10:01
A brit Diageo Plc figyelmeztetett, hogy akár kútba is eshet a tulajdonában lévő egyesült államokbeli Burger King eladása, mert csökken a gyorsétteremlánc árbevétele, ami a vételárat is befolyásolja.
A világ legnagyobb italgyártója, a Diageo a júliusban létrejött megállapodás értelmében 2,26 milliárd dollárt kap a Texas Pacific Group, a Bain Capital kockázati tőketársaságok, valamint a Goldman Sach befektetési bank egyik alapja által alkotott konzorciumtól.

A végleges árat azonban a szerződő felek a Burger King teljesítményétől tették függővé, így a Diageo a jelenlegi helyzetben alacsonyabb összeggel lenne kénytelen beérni. A cég most várhatóan hetekig elhúzódó tárgyalásokat kezd a vevőkkel a vételárról.

Hamburger helyett szeszes italok

A Diageo október végén jelentette be, hogy az agresszív árháború következtében csökkent a Burger King árbevétele a szeptemberben véget ért negyedévben.

A cég azért válik meg a gyorsétteremlánctól, hogy a szeszes italok gyártására összpontosíthasson, miután tavaly 5 milliárd dollárért megvette a francia Vivendi Universalba beolvadt kanadai Seagram Co. több márkáját.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.