Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Nyomozók rohanták le a Hyundai irodáit

2003.11.27. 12:14
A cégcsoport pénzügyi részlege a gyanú szerint törvénytelenül pénzelt politikusokat a decemberi választásokon.
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban nyomozók jelentek meg a Hyundai Motor pénzügyi részlegének központjában. Az ügyészség megerősítette a vizsgálat hírét, de részleteket nem árult el, közölte a BBC. A Hyundai Capital szóvivője szerint velük sem közölték a vizsgálat okát, de a nyomozók iratokat foglaltak le.

Feltehetően arról a hónapok óta tartó botrányról van szó, amely a tavaly decemberi választásokkal kapcsolatban robbant ki. Az ügyészség szerint ugyanis a legnagyobb koreai vállalatok törvényellenesen pénzeltek egyes politikusokat a kampány során. A nyomozók már az LG-csoport és a Samsung Electronics szerepét is vizsgálják, az SK-csoport elnökét pedig már őrizetbe is vették.

Éhségsztrájk

A botrány a parlamentben is kitört, a legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerdán éhségsztrájkba kezdett, miután Ro Mu Hjon dél-koreai elnök megvétózta a parlament független vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó döntését. A párt ugyanakkor bejelentette, hogy bojkottálják a parlament üléseit, és fontolgatják, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtanak be az elnök ellen. Egy kormánypárti képviselő erre ellenéhségsztrájkba kezdett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!