Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Korrupcióval vádolják az IBM-et

2004.01.05. 12:47
A hatóságok szerint a cég dél-koreai leányvállalata állami tisztségviselőket vesztegetett meg bizonyos kormányzati pályázatok megnyerése érdekében.
Az ügyészség összesen negyvennyolc embert, köztisztviselőket és a cég alkalmazottait vádolja az ügy kapcsán, közölte a YahooNews. A vád szerint az IBM Korea mellett az IBM és az LG közös vállalata, az LGIBMPC Corp. is hasonló eszközöket alkalmazott a szerverek és számítógép-alkatrészek szállítására kiírt tenderek eredményének befolyásolására.

Az IBM Korea 51 milliárd won (42,7 millió dollár), az LGIBMPC 870 millió won értékben kapott állami megrendeléseket. A lefizetett tisztviselők az adóhivatalnál és az informatikai minisztériumnál dolgoztak.

Nem tudták

Az IBM Korea közölte, hogy nem volt tudomása arról, hogy egyes alkalmazottai törvénytelenséget követtek volna el. "Ezt a gyakorlatot sohasem tűrtük el, és a jövőben sem fogjuk. Az érintetteket felelősségre vonjuk, munkaviszonyukat megszüntettük" - áll a cég nyilatkozatában. Az 1967 óta működő cég a koreai szerverpiac 39 százalékát, az LGIBMPC a számítógéppiac tíz százalék tudhatja magáénak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.