Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Visszahívják a Dacia Loganok kétharmadát

2005.01.19. 08:26
Az elektromos berendezések körüli problémák miatt visszahívják az eddig eladott Dacia Loganok kétharmadát.

Különböző, főként az elektromos rendszert érintő technikai problémák miatt több mint tizenötezer Logant hív vissza a francia Renault tulajdonában lévő román Dacia autógyár. A cég hangsúlyozza: óvintézkedésről van szó, eddig meghibásodás nem történt. A piac alsó árszegmensét megcélzó, tavaly debütált kocsikból az elmúlt évben 40 ezerre vettek fel megrendelést és 23 ezret értékesítettek - ennek közel 90 százalékát Romániában -, vagyis az eladott mennyiséghez képest igen széles kört érint az utólagos hibajavítás.

Főleg hazai

A visszahívási akció nem meglepő módon főként a hazai piacon eladott modellekre vonatkozik, a költségeket az ilyenkor szokásos módon a Dacia állja, de arról még nincsenek becslések sem, hogy ez mennyibe kerül majd a cégnek. A Dacia magyar honlapján nincs arról információ, hogy az itthon eladott autókra vonatkozik-e az akció.

A lépcsőshátú limuzinból a Renault évente 700 ezer darabot, 2010-ig összesen négymilliót kíván értékesíteni. Az évi 700 ezres darabszám nagyjából megfelel a Renault Mégane család 2003-as értékesítésének. A Renault 2003-ban összesen 2,39 millió autót értékesített. A Nissan autógyárban tartott érdekeltségét is beszámítva az értékesítési darabszám 5,36 millió.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.