Piroska
-10 °C
1 °C

A spanyol expénzügyminiszter lett az IMF elnöke

2004.05.05. 11:13
Rodrigo Rato volt spanyol pénzügyminisztert választotta elnökének a Nemzetközi Valutaalap. Ezzel a szervezet betartotta alapítása óta fennálló szokását, hogy európait választ vezetőjének.
Nem okozott meglepetést a Nemzetközi Valutaalap elnökválasztása, a szerveezt a kétfordulós választások után Rodrigo Rato volt spanyol pénzügyminisztert választotta vezetőjének. A világszervezet ezzel nem változtatott alapítása óta fennálló szokásán, hogy európai pénzügyi szakembert választ vezetőjének.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy az IMF több tagországa véget vetett volna annak a hagyománynak, hogy a Világbank elnökének amerikai, az IMF vezetőjének pedig uniós politikust választottak. A szervezet ázsiai, afrikai, latin-amerikai, ausztrál, svájci és orosz vezetői szeretnék, ha véget érne az Európai Unió egyeduralma a kérdésben.

Az tiltakozás élharcosa, az egyiptomi Shakour Shakour Shaalan jelöltje Mohamed el-Erian volt, aki maga is az IMF vezető tisztségviselői közé tartozik. Rato győzelme a politika győzelem volt - értékelte a választásokat a The New York Times.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.