Miklós
-7 °C
2 °C

Képeslapokkal csábít Szingapúr

2003.08.13. 12:59
Ha valakinek ismerőse van Szingapúrban, számíthat rá, hogy hamarosan hallani fog felőle. Méghozzá egy képeslap formájában, amellyel arra csábítják, mindenképpen látogasson el a szigetországba. A távol-keleti ország kormánya nagyszabású akciót indított a turizmus fellendítéséért.
A Kelet-Ázsián végigsöprő SARS-járvány visszavetette Szingapúr turizmusát is, és most először lökte a veszteséges tartományba a sziget légitársaságát - tudósít a BBC. A kormány most visszavág.

Valamennyi szingapúri háztartás három felbélyegzett képeslapot kap a kormányzattól. A cél az, hogy a szingapúriak küldjék el ezeket tengerentúli ismerőseiknek, barátaiknak, így próbálva őket az országban csábítani és új lendületet adni a vezető iparágnak, a turizmusnak.

A SARS vetette vissza a turizmust

"A turisztikai szektor komoly veszteségeket szenvedett el az utóbbi hónapokban" - mondta Lim Neo Chian, Szingapúr Turisztikai Bizottságának elnöke. "Nagyon gyorsan kell lépnünk a talpra állítása érdekében, hiszen számos munkahely a tét."

A turisták száma 74 százalékkal esett májusban, a SARS-járvány csúcsán, mely 33 ember életét vette el a szigetországban. A jelenlegi adatok is 20 százalékkal maradnak el az egy évvel ezelőttihez képest.

Szingapúrban bírságot kellett fizetni olyan "bűnökért", mint a rágózás, vagy ha valaki elfelejti öblíteni a nyilvános illemhelyet. De a helyzet változik. Egy új kereskedelmi megállapodás az Egyesült Államokkal már legálisan is engedi a rágógumi behozatalát az országba, véget vetve ezzel a virágzó feketekereskedelemnek.

Képeslappal luxusutak

A Képeslap-tervben, ahogy a bizottság nevezi az akciót, luxusutakat sorsolnak ki. A szerencsés nyertesek kétszemélyes utat nyernek, természetesen az ország légitársaságával, a Singapore Airlines-szal, három éjszakát tölthetnek az ötcsillagos Fullerton Hotelben, ezen felül még ezer szingapúri dollárt (570 amerikai dollár) is kapnak költőpénznek. Aki a képeslapot küldi, az is jól jár, ötszáz szingapúri dollár értékű vásárlási utalványt kap.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.