Komoly tűzharcban lőtték le az izraeli rabbigyilkosság elkövetőjét

2018.01.18. 08:55 Módosítva: 2018.01.18. 08:56

Csütörtökre virradóra komoly tűzharc alakult ki a ciszjordániai Dzsenínben, majd izraeli katonák lelőtték a múlt heti rabbigyilkosság egyik feltételezett elkövetőjét, két gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek, írja az MTI. 

A tűzharc azután bontakozott ki, hogy a rabbigyilkossággal gyanúsított palesztinok fegyveres ellenállással fogadták az őrizetbe vételükre érkező izraeli katonákat. Az összecsapásban az Ahmed Dzsarar nevű palesztin gyanúsított halt meg. A Háárec azt írja, hogy Dzsarar édesapja, Naszer Dzsarar a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász katonai szárnyának, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádoknak volt a ciszjordániai vezetője, és 2002-ben ugyancsak lelőtték az izraeli biztonságiak.

A hajnali összetűzésben egy izraeli katona súlyosan, egy másik pedig könnyebben megsebesült. A katonák elfogtak két, a merénylet elkövetésével gyanúsított palesztint, akik ugyancsak megsebesültek a lövöldözésben.

A razzia után több száz palesztin dobálta kövekkel a katonai dzsipeken Dzsenínbe érkezett izraeli biztonságiakat, akik tömegoszlató fegyverek bevetésével válaszoltak.

A harmincöt éves, hatgyermekes rabbit a Havat Gilád nevű, törvénytelenül épült ciszjordániai telep mellett lőtték agyon múlt szerdán. A palesztin fegyveresek gépkocsijukból nyitottak rá tüzet.

Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter csütörtök reggel gratulált a katonáknak a gyanúsítottak kézre kerítéséhez. A miniszter azt mondta: "a terroristáknak nincs rejtekhelyük, mindenütt elfogjuk őket".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport