Salamon
7 °C
13 °C

Fantomterrorista miatt törölték a karácsonyi járatot

2004.01.08. 13:07
Nem szállt fel az Air France Los Angeles-i járatára az a terrorista, aki miatt a gép végül nem indulhatott el. Az amerikaiak szerint a Kandahárból megszökött férfit hét nő segítette volna a karácsonyi merényletben. A francia hatóságok nem találtak semmi gyanúsít.
Fantomterrorista miatt nem szálhatott fel karácsony este az Air France Los Angeles-i járatát - írja a Liberation. Tény ugyan, hogy a gép utaslistáján szerepelt egy, az amerikai hírszerzés szerint al-Kaida-tag afgán férfi, de a beszállásnál nem jelentkezett a reptéren.

Kandahárból szökött meg a terrorista

Az amerikaiak hipotézise szerint a Hai néven jegyet rendelő férfi azonos azzal az Abdoulhaye nevű terroristával, aki októberben szökött meg kandahári fogságából. Gyanújuk szerint a férfi bombát próbált felcsempészni a repülőre.

Ebben a hírszerzés adatai szerint héttagú női kommandó segítette volna. A hét részre szétosztva észrevehetetlen mennyíségű robbanószerből a gépen szerelték volna össze a bombát - idézi a Liberation az ABC amerikai hírcsatorna hírszerzési szakértőjét.

Nem találtak robbanószert

A napilap értesülései szerint a Roissy reptéren ki is szűrtek hét utast, de nem találtak náluk semmit. Hai nem jelentkezett beszállásra a reptéren.

A lap megkeresésére Dominiyue Perben francia igazságügyi miniszter megerősítette, hogy valóban "keresnek egy férfit", de részleteket nem kívánt közölni, Francois Copé kormányszóvivő elmondása szerint Hairól van szó.

Nem látnak okot a nyomozásra

Nicolas Sarkozy belügyminiszter azonban tagadta, hogy bármiféle nyomozás folyna. Véleménye szerint az ABC értesüléseiben sem szerepel olyan információ, mely alapján intézkedéseket kéne elrendelni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!