Zalán
6 °C
19 °C

Bomba robbant egy ankarai kávéházban

2003.05.20. 10:51
Egy ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült, amikor robbanás történt a török főváros egyik forgalmas csomópontjában fekvő kávéházban kedd délelőtt. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy terrorakció történt.
Erős robbanás rázta meg kedd délelőtt az ankarai üzleti negyedben fekvő Crodile Cafe épületét. A detonáció kitörte az üvegeket és megrongálta a kávézó falait. A robbanásban egy nő életét vesztette, egy másik ember súlyosan megsérült. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy mi okozta a robbanást.

Egyes források szerint a kávézóban az öngyilkos merénylő holttestét találták meg. Megint más források szerint valóban öngyilkos merénylőről van szó, de a bomba korábban robbant, ezért nem volt több halálos áldozata a támadásnak. A rendőrség és a belügyminisztérium eddig nem volt hajlandó megerősíteni ezeket a feltételezéseket.

Merényletek

Az elmúlt években több robbantásos merénylet is történt Törökországban, amelyekért Ankara a kurd és iszlám fegyveres csoportokat tartja felelősnek. Legutóbb egy isztambuli McDonald's étteremben robbant bomba egy hónappal ezelőtt, de akkor senki sem sérült, jelentette az AP.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.