Az Európai Parlament is a horvát-magyar határon forgatott

2015.09.29. 10:11
Pélmonostorban készített rövid riportot az EuroparlTV. A Magyarországra induló vonaton szólaltatnak meg bevándorlókat, akik mind Nyugat-Európába igyekeznek. „Én Svájcba szeretnék menni” – mondja egyikük. „Én Németországba” – szól egy másik.
Migránsok beáramlása Horvátországba

A horvát hatóságok túlterheltek, négy nap alatt több, mint húszezer ember kért támogatást, derül ki a videóból. Azután indult meg a bevándorlási hullám Horvátországon keresztül, hogy a magyar-szerb határon felállították a kerítést.

A kormány angol hangja: Schöpflin György

A kerítésről megkérdezték Schöpflin Györgyöt, a Fidesz EP-képviselőjét. „Magyarország ezzel üzenetet küld a migránsoknak, és ők tudják – mivel mobiljaikon, a közösségi médián, a Facebookon keresztül tájékozódnak – hogy ha Magyarországra jönnek, a hivatalos átkelőhelyeken kell belépniük. Nem pedig teljesen irányítatlanul” – nyilatkozta Schöpflin a Keleti Pályaudvar előtt.

Schöpflin György az utóbbi hetekben a kormány angol hangjaként szerepelt külföldi televíziókban.

A BBC-nek szeptember elején adott rövid élő interjút. A finn állami tévében múlt kedden közvetítettek egy beszélgetős műsort, ahol ő volt a magyar résztvevő. Azt az álláspontot képviselte (21:00-tól), hogy minden országnak tiszteletben kell tartani a választását, hogy multikulturális vagy monokulturális társadalmat szeretne építeni.