Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A duma jóváhagyta Fradkov kinevezését

MTI
2004.03.05. 11:26
A duma pénteken jóváhagyta Mihail Fradkov, a korábbi adórendőrség vezetője miniszterelnöki kinevezését.

A 450 tagú orosz alsóház 352 képviselője támogatta Vlagyimir Putyin elnök jelöltjét, ellene 58 honatya szavazott, míg 24 tartózkodott. A határozat megszavazását a dumában több mint kétharmados többséggel rendelkező, Putyinhoz hű Egységes Oroszország párt biztosította. Az ellenszavazatok a kommunista honatyáktól származtak, a tartózkodók pedig jobbára a baloldali nacionalista Haza frakciójához tartoztak. A Vlagyimir Zsirinovszkij vezette ultranacionalista liberális demokraták támogatták Fradkov jelölését.

Fradkov a szavazás után megerősítette, hogy kormányában egyetlen helyettesi poszt lesz, s a tisztségre a liberális reformközgazdász Alekszandr Zsukovot kérte fel, aki a duma egyik alelnöki posztján állt az Egységes Oroszország színeiben.

Az új orosz miniszterelnök már a jövő héten Putyin elé terjesztheti kormányának felépítését és összetételét, a minisztériumok számának radikális csökkentésével. Így az orosz polgárok a kormány karcsúsítására is megbízást adhatnak a március 14-i elnökválasztáson a népszerű Putyin újraválasztásával együtt.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!