Emőke
8 °C
19 °C

Újabb iraki fegyveres csoportok fenyegetőznek

2003.07.15. 15:30
Két újabb iraki mozgalom figyelmeztette kedden a szövetséges országokat, hogy ne küldjenek alakulatokat Irakba, mert hasonló ellenállással számolhatnak, mint az amerikai katonák.
A dubaji székhelyű al-Arabija televízióhoz eljuttatott közleményében a magát Iraki Felszabadítási Hadseregnek nevező szervezet a következőt írja: "Elutasítjuk és fegyveresen ellenállunk minden katonai intervenciónak, amelyet az ENSZ, a Biztonsági Tanács, a NATO, vagy akár a muzulmán és arab államok indítanak".

Arab országokat is figyelmeztetnek

A katari székhelyű arab hírtelevízió, az al-Dzsazíra kedden szintén bemutatott egy közleményt, amelyet egy másik iraki csoport, az Iraki Nemzeti Iszlám Ellenállás: 1920-as Forradalmi Brigádok jegyzett. (A csoport nevében szereplő évszám utalás az iraki függetlenségi harcokra az egykori brit gyarmati uralom ellen.) A csoport hasonlóképpen figyelmeztet külföldi katonák bevetése ellen, és elutasítja azt is, hogy a szövetségesek még arab országokat is felkértek békefenntartásra.

Újabb támadásokat ígérnek

Az Iraki Dzsihád Mozgalma - mohamedánok eddig ismeretlen csoportja hétfőn közleményben tudatta, hogy megkettőzi támadásait az Irakban állomásozó amerikai erők ellen. Az üzenet szerzői azt tanácsolták George Bush amerikai elnöknek, hogy vonja ki csapatait, mert a mozgalom az iraki városok utcáin "fogja felkoncolja az amerikai katonákat".

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.