Ágnes
-13 °C
0 °C

Fizettek az iraki olasz túszokért

2004.04.23. 12:12
Titkosszolgálati források szerint Olaszország kifizette a túszejtők kilencmillió eurós követelését a húsvétkor elrabolt olasz túszokért. Az olasz hatóságok tagadnak, a sajtó szerint bizonytalan a túszmentés sikere.
Kifizette a váltságdíjat a húsvétkor Irakban elrabolt olasz túszokért az olasz állam - jelentették titkosszolgálati forrásokra hivatkozva az olasz lapok. "Megadták, amit a túszejtők akartak", vagyis hárommillió eurót fizettek fejenként a túszok szabadulásáért - írta a Corriere della Sera. Az olasz hatóságok ugyanakkor tagadják, hogy bármiféle váltságdíjat fizettek volna a változatlanul tartó tárgyalások alatt - írja a milánói napilap.

A három életben maradt túsz - negyedik társukat április 14-én kivégezték - élete most attól függ, hogy a túszejtők tartják-e magukat az alkuhoz - írja a Corriere della Sera. A titkosszolgálatok meggyőződése szerint az amerikai alkalmazásban álló biztonsági őrök életben vannak, ez optimizmusra ad okot.

A túszejtések ellenére sem szabad "megfutamodni" - foglalt állást az ügyben a Vatikán. A pápai állam véleméye szerint véget kell vetni a vérontásnak. A Vatikán szerint ugyanakkor "szilárd hidakat" kell kiépíteni az iszlám vallás felé. A katolikusok szerint azonban jogos az önvédelem azokkal szemben, akik az iszlámmal visszaélve terrorcselekményeket követnek el.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.