Dömötör
12 °C
14 °C

Washington destabilizálná Irán vezetését

2003.05.25. 14:35
Amerikai lapértesülés szerint az Egyesült Államok megszakította az érintkezést Iránnal, és a Pentagon illetékesei olyan akciókat szorgalmaznak, amelyek alkalmasak a teheráni kormány megingatására.
A The Washington Post című napilap vasárnapi számából kiderül: az ok azokban a titkosszolgálati jelentésekben keresendő, amelyek azt sugallják, hogy az al-Kaida terrorhálózat Iránba menekült tagjai szerepet játszottak a Rijádban május 12-én végrehajtott hármas robbantásos merényletben.

Az USA kormányokat dönt

Amerikai kormányzati tisztviselőkre hivatkozva az újság azt írja, hogy a Fehér Ház hajlik arra, hogy áttérjen az iráni kormány destabilizálását célzó agresszív politikára. A Fehér Házban kedden ülnek össze az illetékesek, hogy áttekintsék az Iránnal kapcsolatos stratégiát. A védelmi minisztérium tisztviselői olyan akciókat sürgetnek, amelyek népfelkelés útján a teheráni kormány megdöntéséhez vezethetnek.

Az Egyesült Államok az 1979-es iszlám forradalom után megszakította a kapcsolatokat Iránnal. George Bush amerikai elnök tavaly a gonosz tengelyéhez tartozó országnak minősítette az atomfegyverek tiltott fejlesztésével és az al-Kaida tagjainak befogadásával vádolt Iránt.

Az afganisztáni tálib rendszer megdöntése óta mindazonáltal időről-időre találkoztak egymással amerikai és iráni tisztségviselők, hogy megvitassanak bizonyos kérdéseket. A rijádi öngyilkos merénylet után a Bush-kormányzat törölte a következő tárgyalást. A Reuters jelentése szerint Kamal Harazi iráni külügyminiszter az al-Hajat londoni székhelyű, arab nyelvű napilapban szombaton megjelent interjújában kifejtette: Irán nem látja szükségesnek, hogy ismét felvegyék a párbeszédet Washingtonnal a háború utáni Irak kormányzásának kérdéséről folytatott tárgyalások után.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!