Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Bin Laden Amerika-ellenes üzenete

2003.02.11. 21:54
Az al-Dzsazíra arab nyelvű televízió kedden este adta le a hangüzenetet, amelyben a terroristavezér az USA elleni kemény ellenállásra szólította az irakiakat.
Az esetleges Irak elleni háborúban az Egyesült Államokkal szembeni kemény ellenállásra szólította az irakiakat és általában a muszlimokat Oszama bin Laden terroristavezér abban a hangüzenetben, amelyet az al-Dzsazíra arab nyelvű televízió sugárzott kedd este.

A számos súlyos terrormerényletért felelőssé tett bin Laden egyebek között öngyilkos akciókra szólította az irakiakat, hangoztatva, hogy "ez az, ami a legjobban megrémiszti az Egyesült Államokat és Izraelt".

Úgy vélte, az Egyesült Államok pszichológiai hadat visel Irak ellen, az irakiakat pedig figyelmeztette arra, hogy nagyszabású bombázásokra kell számítaniuk a levegőből. Úgy vélte, a légitámadásokkal szembeni védekezés leghatékonyabb módja az, hogy hatalmas árkokat ássanak, és álcázzák is azokat. Ezzel bin Laden azokra a tapasztalatokra utalt, amelyeket az al-Kaida az amerikai erők ellen Afganisztánban vívott harcokban szerzett.

Bin Laden szerint keresztes háború készül Bagdad - "a muszlimok korábbi fővárosa" - ellen, és ennek célja lenne az is, hogy bábkormányt állítsanak fel Irakban. Az al-Kaida vezetője az interjúban hangsúlyozta, hogy az Irak elleni, az Egyesült Államok által vezetett támadás valójában azt a cél szolgálja, hogy a térségben Izrael javára megváltoztassák a regionális erőegyensúlyt.

"Harcolni kell a despoták ellen. Emlékeztetlek titeket arra, hogy a győzelem csakis Istentől származhat" - mondta bin Laden a felvételen, amelynek létezéséről néhány órával korábban már Colin Powell amerikai külügyminiszter is említést tett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.