Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Megtalálták bin Laden búvóhelyét?

2004.02.22. 10:00
Amerikai és brit speciális alakulatok lokalizálták Oszama bin Ladent Pakisztánban - írta a Sunday Express című vasárnapi brit lap.
Az amerikai titkosszolgálati forrásokra hivatkozó brit bulvárlap szerint a hírhedt terrorista vezér Pakisztán észak-nyugati hegyvidékes részén bujkál. Oszama bin Ladent közel félszáz fanatikus híve védi.

A lap úgy tudja, hogy az al-Kaida vezetőjének legutóbbi, az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban tavaly szeptemberben lejátszott videó üzenete vezette nyomra a szakértőket, akik azonosítani tudták a felvételen látható földrajzi környezetet. A helyszínre vezényelt amerikai és brit speciális alakulatok a helyszínen szerzett értesülésekkel alapján biztosak abban, hogy rátaláltak bin Ladenre.

Tizenhat négyzetkilométer

- Sarokba szorítottuk, nem menekülhet - fogalmazott a brit lapot tájékoztató forrás. Oszama bin Laden és emberei egy mintegy tizenhat négyzetkilométernyi térségen belül bujkálnak. A területet folyamatosan ellenőrzés alatt tartja egy amerikai kém műhold.

Az amerikai hadsereg vezérkari főnöke, Richard Myers tábornok a hét közepén beszélt arról, hogy az Egyesült Államok rendkívül komoly és intenzív erőfeszítéseket tesz Oszama bin Laden elfogása érdekében.

A tábornok nem említette, hogy merre keresik az al-Kaida vezetőjét. A nemzetközi sajtó ugyanakkor arról számolt be, hogy az elmúlt napokban váratlan villámlátogatást tett Pakisztánban George Tenet, az Amerikai Hírszerző Ügynökség igazgatója.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!