Natália
-3 °C
8 °C

Meggyilkoltatná Arafatot Saron

2004.04.02. 11:21
Arafatot és a Hezbollah vezetőjét jelölte meg a célzott gyilkosságok következő célpontjaiként Ariel Saron. Az izraeli miniszterelnök szerint a "zsidók gyilkosai" jobban tennék, ha bujkálnának. Saron a gázai kivonulás tervét már 2005-ben megvalósítaná.
Jasszer Arafat és a Hezbollah vezére, Haszán Naszralah lehetnek az izraeli célzott likvidálások következő célpontjai - jelentette ki eddigi legegyértelműbb fenyegetéseként Ariel Saron a Haaretznek és a Ma'arivnak adott interjúiban. "Egyikük sem védett. Aki zsidókat öl, vagy embereket küld zsidók meggyilkolására, célpont. Punktum" - jelentette ki az izraeli miniszterelnök.

Meneküljenek, bujkáljanak

"A zsidók gyilkosainak el kell menekülniük, el kell rejtőzniük és minden energiájukat maguk védelmére kell fordítaniuk" - erősítette meg Saron szavait helyettese és legfőbb bizalmasa, Ehud Olmert is.

Arafatot és Naszralahot már a múlt héten célpontként jelölte meg Moshe Yaalon, az izraeli hadsereg főparancsnoka is.

Arafat "eltávolításáról" már tavaly szeptemberben elvi döntést hozott az izraeli kormány. A hivatalos szervek akkor nem tették egyértelművé, Arafat meggyilkolására vagy elűzésére gondoltak.

Kivonulni jó

Az izraeli miniszterelnök a gázai kivonulási tervei időpontját is megjelölte. "Jövőre megkezdődhet a kivonulás, mert a kivonulás jó Izraelnek" - nyilatkozta a Ma'arivnak. Saron Ciszjordániára is kiterjesztette visszavonulási terveit, az elképzelések szerint a gázai kivonulással egyidőben négy ciszjordániai telepet is kiürítenek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.