Emőke
8 °C
19 °C

Tádzsik diákokat vertek a részeg rendőrök

2006.06.08. 13:33
Civil ruhás rendőrök bántalmaztak tádzsik diákokat egy moszkvai kollégiumban. A Gazeta.ru értesülései szerint a rendőrök tévedtek, igazából kaukázusiakat akartak verni. Az illetékes rendőrfőnök elnézést kért.

Ittas moszkvai rendőrök tádzsik diákokat vertek meg kollégiumukban, az illetékes rendőrfőnök utóbb bocsánatot kért, jelentette a Gazeta.ru hírportál. A moszkvai ügyészség vizsgálja az államigazgatási egyetem kollégiumában lezajlott szerda esti incidens körülményeit. A moszkvai tádzsik nagykövetség a vizsgálat mellett a vétkesek komoly megbüntetését is kérte, súlyos aggodalmát fejezve ki az ilyen támadások miatt.

Az ütlegelés következtében öt, 19-20 éves tádzsik diákot szállítottak kórházba, akik jobbára zúzódásokkal megúszták a rendőri intézkedést, bár egyikük agyrázkódást szenvedett. Jevgenyij Gilgyev belügyi szóvivő hangsúlyozta a konfliktus hétköznapi (vagyis nem rasszista) rugóit.

A délkelet-moszkvai Vihino kerületi rendőrfőnök, Alekszandr Fegyunyin már bocsánatot kért a sértettektől beosztottainak viselkedéséért. A rendőrök civil ruhában keresték fel a diákszállót, írta a Gazeta.ru, amely szerint voltaképpen kaukázusi diákokat akartak megdorgálni, de eltévesztették az ajtót. Eddig egy támadó kilétét állapították meg az Interfax szerint.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Franciaország

Élménytúra Korzikán.