Három könnyű győzelem

2012.04.04. 11:14
19 hozzászólás

Nem sikerült megfékeznie Mitt Romney lendületét egyetlen megmaradt riválisának, Rick Santorumnak. Az eleve nem volt kérdés, hogy Washington, DC-ben és Marylandben az establishment jelöltje nyer - DC-ben Santorum a szavazólapon se volt, itt Romney 70,2 százalékot szerzett, Marylandben 49,1-et, míg Santorum csak 28,9-et.

Az egyetlen izgalom Wisconsin volt, Romney ugyanis eddig nem szerepelt jól a republikánus anyaország, a középnyugat Mississippin túli államaiban. Wisconsinban azonban kedvezőek voltak az előjelek, és bár Santorumnak szokás szerint sikerült felülteljesítenie a közvélemény-kutatók előrejelzésén, így is komoly verést kapott.

Romney 42,5-37,6 arányú győzelme papíron nem tűnik olyan magabiztosnak, de az állam nyolc kongresszusi választókerületéből hatot megnyert, így a 36 megszerezhető küldöttből 30 őt támogatja majd az elnökejlölő gyűlésen.

Az este legizgalmasabb kérdése az volt, hogy működhet-e a szélsőliberális demokraták Operation Hillarity hadművelete, amire a balos fészek Madisonban volt a legnagyobb esély. A szélsődemokraták ugyanis itt is azt tervezték, hogy átszavaznak Rick Santorumra, győzelemhez segítve ezzel Romney riválisát. Hogy valami hasonló történhetett, azt bizonyítja, hogy Romney végül szűk 750 szavazattal nyert csak a megyében, pedig az urbánus körzetek papíron neki kedveznek. De győzött, és a végén csak ez számított.

Az állam legnagyobb városában, Wisconsinban Milwaukeeban pedig a szükséges 55:35-ös különbséget is hozta, így az egész államban győzni tudott. Ennél is fontosabb, hogy az exit-pollok szerint a magukat nagyon konzervatívnak vallók körében is döntetlenre hozta a versenyt Santorummal, akinek innen már nagyon nehéz lesz visszajönnie, ha egyáltalán még lehetséges.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!