Emberkísérlet a Szigeten: túlélték!

2007.08.15. 15:15
Egy teljes hétig árgus szemmel vizslattuk egészségügyi Sziget-realitynk szereplőit: a metszően okos csajt, a punkot és az absztinenst. Azt reméltük, a detoxikálóban kötnek ki, kihullik a hajuk, esetleg leesik a fejük, ám legnagyobb megrökönyödésünkre semmi ilyesmi nem történt. Kísérletünk tudományos igényű eredménye csúnyán közhelyes: hét nap fesztiválozás kimeríti a szervezetet, illetve: aki nem iszik, kicsit jobban van, mint aki igen. Vízhólyag, utolsó nap.

Kutya (25)

Kutya

Sztereotipikus képpel zárult kísérletünk. Absztinens szereplőnk végigbulizta a fesztivált, de mindenkinél jobban van. A hét nap alatt tapasztaltunk nála zörejes tüdőt, bélzavart, végkimerülést, de átlendült a mélyponton, a hetedik napon, hét és fél kilométer gyaloglás után friss és üde. Egyetlen jelentős tünete némi takony és fáradtság. „Mintaszerű. Szaturációja 99 százalékos, vérnyomása 120/80, tüdeje, sőt, nyelve is gyönyörű” – elemez Dr. Borbély Katalin. „Az élő bizonyíték vagyok, hogy tisztán is végig lehet csinálni a Szigetet” – mondja Kutya, akinek beleiért a Krisna-sátornál naponta elfogyasztott ételek miatt igencsak aggódtunk. „Tegnap Tizenhéten voltam, meg Ska-Heccen, aztán a Yellow Spotson, ami szörnyű volt, úgyhogy elmenekültem AMD-re. Most már csajok is fotózkodtak velem. Most viszont elrohanok Alvin és a mókusokra, az óvodásoknak játszó punkra”, mondja, és utoljára a Lovardánál látjuk, nőnemű rajongók körében. De hogy vannak a többiek?

Aberrált (28)

Aberrált

„Hú, de durván néz ki”, mondja a doktornő, amint megpillantja a punkot. „Ez az utolsó nap. Látszik, hogy erőtlen.” „Nem is bírnék még egy napot”, így a kemény zenész. Aberrált beszámol arról, hogy már aludni sem tud, cikáznak a fejében a gondolatok. „És a testem lefogyott, a hasam viszont megnőtt. Mit lehet tenni?” – kérdezi Dr. Borbély Katalint, aki lé- és vitaminkúrát javasol, miközben összegez. „Magas, 105 a pulzusa a kimerültségtől, de már nem lázas. Lerobbant, de semmi maradandó baja. Az idei Sziget egyébként békésebb volt, mintha kevesebb lett volna a részeg, a vihar miatt viszont több volt a törés, illetve a baleset jellegű sérülés. De tegnap este például kongott az ürességtől az ambulancia. Összesen három igazán súlyos esetünk volt. Illetve a villám megcsapott egy férfit pénteken, de csak a bakancsa széle égett le. Az viszont teljesen”. Aberrált lábát kötözi, amin gennyes seb van a bakancstól, tegnap 6,3 kilométert tett meg vele. Majd fülét vizsgálja, ami élénksárga, az előző esti Yellow Spots-koncertről visszamaradt testfesték miatt. Hétfő éjjel ugyanis Aberrált lázas betegen falfehérre meszelve, néhány liter művérrel borítva egy felejthetetlen hangverseny keretén belül szórakoztatta a közönséget. Az orvosok rohamkocsival érkeztek a helyszínre, Anilla és Kutya társaságában figyelték, amint szereplőtársuk csirkefarháttal dobálózik és hörög. Mozgóképünk beszédesebb bármilyen leírt szónál:

Anilla (25)

Anilla

Metszően okos szereplőnk testén nyomot hagyott a hét nap pora. „A por, a meleg és az alkohol következtében arcán kitágultak a pórusok, hajszálerek jöttek elő, de nincs gond, hétnaponta cserélődik a legfelső bőrréteg, hétévente pedig a teljes testté. Ami szintén szerencse, hogy a máj a legkönnyebben regenerálódó szerv” – mondja Borbély Katalin és megkönnyebbült sóhajt hallunk az ambulancián, mindenkitől. Anilla tüdeje ma zörög, lábán újabb, ismeretlen eredetű kék foltokat találunk. Dr. Nagy Katalin bőrgyógyász érkezik, és a stigmákat táncolásból eredező sérülésnek tulajdonítja. „Éppen a véna felett van megütve, azért terjed a mérete. Látszik, hogy már szívódik fel” – mondja, majd minden fesztiválozónak szaunát és bőrradírt javasol. Anilla előző este fél ötig húzta, Aberrálthoz hasonlóan rémálmokkal zárta a Szigetet. „Tegnap a !!! volt a Sziget koncertje. Benéztem Erik Sumóra, aztán Yellow Spots, igazán örültem, hogy Aberrált láthatóan jó állapotban volt. Mivel a lábamban volt a bugi, mindenhol táncoltam egyet a Szigeten, ahol lehetett. Kezdtem a Gus Gusszal, aztán Party Aréna, Medúza, Mokka Cukka, nem csoda, hogy hurutos a tüdőm. Éjjel viszont azt álmodtam, beragadok egy toi toi-ba.” Az orvosok szerint Anilla apró sérülései ellenére kiváló egészségi állapottal zárja a Szigetet, holnap a szaunában kezdi a napot.

Ki mit fogyasztott - összesítés