Túllőtte magát a rocksztár fotós

2009.07.15. 19:55
A világszinten elismert fényképész egy manhattani szállodában adagolt be magának túl sok heroint. Kétéves kislánya apa nélkül nő fel.
dash

Heroin-túladagolás következtében halt meg egy manhattani szállodában Dash Snow, amerikai fotóművész, aki leginkább arról volt híres, hogy rocksztárhoz méltóan túlpörgetett életet élt.

Munkái kritikusai és rajongói szerint is brutálisak voltak: gondolatvilágának középpontjában a szex és a drogok álltak. Legismertebb munkája a 45 újságból összerakott kollázs, ami a korrupt amerikai rendőrökkel foglalkozott, címe: Fuck the Police. De szintén elég híres és hírhedt az a képe, amin egy néger péniszről szívnak fel kokaint.(Leghíresebb képeit itt lehet megnézni.)

Snow 27 évesen halt meg, akárcsak Cobain, Joplin vagy Hendrix és ő is egy aranylövéssel köszönt el az élők sorából..

A fotós a művészberkekben nagyon prominensnek számító Le Menil famíliából származott. Tinédzserként fellázadt a család ellen, New York utcáin csatangolva nőtt fel, két évet javítóintézetben is volt. 15 évesen kezdett graffitizni egy bandában, nem sokkal később fényképezőgépet markolt és mélyen elmerült a szex-drog témában. Alkotásai többségét módosított tudatállapotokban készítette. Világszinten elismerték tehetségét, 2006-ban már a 23 éves mester címmel jelent meg róla egy cikk a Wall Street Journalban.

Barátai, Dan Colen, Ryan McGinley, Terence Koh és az ex-felesége Agathe Snow ledöbbentek a hír hallatán. Szerintük ugyanis Snow tele volt életkedvvel és számtalan ötlete volt a jövőre nézve. Kislánya kétéves.