Dörner György átvette az Új Színházat

2012.01.31. 11:42 Módosítva: 2012.01.31. 12:19
Az Új Színház február 1-jével kinevezett igazgatója és Márta István eddigi igazgató között kedd reggel lezajlott az intézmény átadás-átvétele.

Márta István az MTI-t tájékoztatta arról, hogy az átadás-átvételen a főváros képviselője, a színház jogásza, gazdasági vezetője, gazdasági igazgatója, műszaki igazgatója és Dörner György vett részt csapatával. 

Lecsillapítaná a "mérges habokat"

Mint mondta, átadták a megfelelő okiratokat, a színház pecsétjét és az igazgatói iroda kulcsát. Az eseményt követően Márta István és a társulat újvidéki vendégjátékra utazott az Erdő című darabbal. Dörner György az MTI-nek elmondta: az átadás-átvétel rendben lezajlott.

Pozsgai Zsolt, aki február 1-jétől a színház főrendezője, problémaként említette, hogy az egész társulat vendégjátékra utazott, így üres színházban kezdik a munkát. Mint mondta, Kodolányi János Földindulás című művének próbái hétfőn indulnak, csütörtökön társulati ülést tartanak.

Dörner György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának hétfői adásában elmondta: az első intézkedései között szerepel, hogy megnyugtassa a társulatot és a dolgozókat. “Célom, hogy lecsillapítsam azokat a mérges habokat, amik rátelepedtek erre az Új Színházi közéletre” – mondta az Új Színház leendő igazgatója, aki a váltást a parlamenti választásokhoz hasonlította és azt is megjegyezte ő a maga részéről royalista, mégis tudomásul veszi a változást - adta hírül a szinhaz.hu.

A február 1-én hivatalba lépő Dörner György-féle új vezetőség első bemutatója március végén Kodolányi János Földindulás című darabja lesz, amiben csak a társulat néhány tagja kapott szerepet. "Egyetlen előadás sem marad műsoron az Új Színház jelenlegi repertoárdarabjai közül márciusban" - mondta korábban Márta István. A Kodolányi-darabon kívül csak vendégelőadások és koncertek lesznek, lekerül a színház műsoráról a Kávé habbal,  A Grönholm-módszer, a Világszép nádszálkisasszony, az Édentől keletre, és a Váltságdíj, kétszázadik alkalommal és egyben utoljára láthatják a nézők Jiří Menzel rendezésében a Még egyszer hátulról-t.